Dai 50.000 $ şi ai la nuntă tortul "Luna de miere"
Cine nu visează un spectacol unic la nuntă? Cea mai frumoasă din viaţa oricărui cuplu a devenit o veritabilă industrie în ultimii 20 de ani şi obiect de studiu pentru designeri, stilişti şi patiseri. Numai în 2014, nunţile din întreaga lume au produs încasări de peste 8 miliarde de dolari, conform asociaţiei Art Trends.
Ce mireasă nu şi-ar dori un tort cu balon, din fondant şi ciocolată, cu nu mai puţin de 37 de culori pe el, care să cântărească aproximativ 80 de kilograme şi să fie cât mirele de înalt? Patiserul american Daniel Dieguez l-a conceput special. Costă 50.000 de dolari şi poate fi livrat oriunde în lume. Tortul vine la pachet inclusiv cu un manual care îi instruieşte pe ospătari cum să îl taie, în aşa fel încât nuntaşii să primească în farfurie o felie care să îi ducă neapărat cu gândul la creaţia originală. Britanica Jeanne Winslow a creat un tort de 50 de kilograme inspirat din carnavalul de la Veneţia. Winslow a muncit nu mai puţin de opt săptămâni la masca din zahăr pe care a fixat-o în vârful turnului. Fiecare ornament din glazură caramelizată a fost realizat manual. “Nu sunt de acord cu marii producători de dulciuri care se folosesc de imprimantele 3D pentru a crea nişte aşa zise opere de artă”, a punctat patisera de 38 de ani care susţine că a preparat desertul pentru milionari din Japonia şi până în SUA. Pentru ca nunta să fie unică, torturile conţin după gust aur organic sau pietre preţioase care sunt apoi oferite ca mărturii nuntaşilor. În cazul acestora, preţurile pot ajunge şi la câteva sute de mii de dolari. O singură felie de tort poate avea peste 600 de calorii, daci aveţi grijă ce mai mâncaţi la nuntă pentru că face cât... o jumătate de cină. De la începutul anului şi până în prezent, numai în Marea Britanie au fost vândute peste 9.000 de toruturi de nuntă, iar în SUA, 72.000.
5 lucruri interesante despre desertul de la cununie
1. Cel mai scump tort de nuntă din lume costă peste 34 de milioane de dolari şi a fost vândut în 2013. Cel mai scump tort din lume a fost creat recent pentru o familie regală din EAU şi a costat 75 de milioane de dolari.
2. Primul tort decorat cu glazură albă a fost servit la nunta Reginei Victoria, iar crema a fost numită “regală”.
3. În Europa Occidentală, până în secolul 17 la nuntă erau servite două tipuri de prăjituri: tortul mirelui şi plăcinta miresei. Tortul mirelui era făcut din fructe, un simbol al fertilităţii.
4. Cel mai mare tort de nuntă creat vreodată a avut 6,8 tone şi o înălţime de nouă metri. El a fost servit la o nuntă din Las Vegas la care au participat 5.000 de invitaţi. Au intrat în tort 4,5 tone de făină.
5. Primul tort de nuntă dulce şi personalizat, cu numele mirilor a fost în Marea Britanie în 1655. Până atunci se serveau plăcinte de brânză sau fructe.