De vineri, probele examenului auto sunt filmate

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Proba teoretică și proba practică a examenului pentru obținerea permisului auto sunt înregistrate video de-acum, conform unor modificări la Codul rutier ce se aplică începând de vineri. Măsura, ce a fost stabilită de Guvern de acum un an, are drept scop asigurarea și verificarea legalității examenului de permis auto.

Astăzi au intrat în vigoare o parte dintre modificările introduse de Executiv în iunie 2016 prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative. Concret, modificările respective au apărut la prevederile Codului rutier despre susținerea examenului auto.

Astfel, începând de de-acum, proba teoretică a examenului pentru obținerea permisului auto este înregistrată video, iar proba practică este înregistrată audio-video. Această schimbare era necesară în condițiile în care se dorește asigurarea și verificarea legalității examenului auto.

Totuși, există și unele excepții. Mai precis, proba practică a examenului auto nu este înregistrată nici video, nici audio în cazul categoriilor AM, A1, A2 și A.

Categoria AM cuprinde mopedele, iar categoria A - motocicletele cu sau fără ataș și triciclurile cu motor cu puterea de peste 15 kW. Categoria A1 include motocicletele cu cilindree maximă de 125 cmc, cu puterea maximă de 11 kW și cu un raport putere/greutate de cel mult 0,1 kW/kg, dar și triciclurile cu motor cu puterea maximă de 15 kW, iar categoria A2 - motocicletele cu puterea maximă de 35 kW, cu un raport putere/greutate care nu depășește 0,2 kW/kg.

Cea mai recentă modificare majoră privind examenul auto a fost făcută în toamna anului 2015. La acel moment, s-a stabilit că persoanele care trec cu succes de proba teoretică pot susține proba practică de mai multe ori, în cazul în care o pică. Înainte, cei care picau proba practică trebuiau să treacă din nou de proba teoretică.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Statiunea Saturn jpg
image
image
image
image
image
image
tanorexia obsesia pentru o piele bronzata cum se trateaza afectiunea 18715946 jpg
pod braila jpg
schit tanacu 1 jpg
bacsis sua png
Alergii FOTO Shutterstock jpg
girafa jpg
Statiunea Saturn jpg
trandafiri pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net