Doriţi o pizza? La Dubai costă 180.000 de euro

Ultima actualizare:

    Bucătarul Abdel Muhammad  al-Hallabi a intrat în  Cartea Recordurilor  cu pizza lui de 180.000 €
Bucătarul Abdel Muhammad al-Hallabi a intrat în Cartea Recordurilor cu pizza lui de 180.000 €

Când vine vorba de mâncare, nu există pe lume turişti mai răsfăţaţi decât cei care ajung în Dubai, Emiratele Arabe Unite. Şi asta pentru că aici un sendviş mâncat dimineaţa costă 75 de euro, un cocktail 6.600 de euro şi o pizza poate umfla nota la 180.000 de euro.

Campionul mondial la pizza este, încă din 2015, bucătarul Abdel Muhammad al-Hallabi. Pizza lui “Regală” a fost gustată de întreaga familie a şeicului la finele anului trecut, prilej cu care restaurantul Pierchic a intrat în Cartea Recordurilor. Vă întrebaţi desigur ce conţine pizza care costă cât trei apartamente în centrul Bucureştiului? Păi numai ingredientele au costat 110.000 de euro. Pizza conţine: trufe albe de Alba, trufe negre de Perigord, foie gras de Gasconia, şofran de Mongra Kashmir, caviar Beluga înmuiat în Dom Perignon, ciuperci japoneze Matsutake şi două frunze din aur comestibil.

Dar nu doar pizza e scumpă în Dubai. Cocktailul “27.321” din localul Skyview, aflat în Burj Al Arab, costă 6.600 de euro şi e făcut din whisky Macallan vechi de 55 de ani, cu rodii, zagăr şi e servit într-un pahar 100% din aur care rămâne la client. Sandvişul cu trufe de la hotelul Palm Jumerirah e creat de bucătarul Michel Rostang şi costă 75 de euro.

Îngheţata Black Diamond e cea mai scumpă din lume şi costă 724 de euro. E din vanilie de Madagascar, aur comestibil, şofran din Iran şi se serveşte într-o cupă creată special de Versace. Durează 5 săptămîni prepararea ei. Prăjitura Golden Phoenix se serveşte la Mall Dubai. E făcută din făină organică din Doves, unt organic englezesc, ciocolată şi cacao Premium Italia Amedei Porcelana, vanilie din Uganda, căpşuni organice, praf şi frunze din aur comestibil.

Caviarul de Beluga, o delicatesă mondială

Un kilogram de caviar Beluga costă între 30.000 şi 35.000 de euro. Este considerată cea mai scumpă mâncare din lume şi de aceea este preferata miliardarilor. Regele Franţei Ludovic al XV-lea a scuipat în secolul XVIII darul primit de la ţarul Petru cel Mare. După acest incident, întreaga planetă a descoperit delicatesa, care în zilele noastre se vinde la gram, în cutii de aur de 24 de carate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William, Prințul Harry, Kate Middleton, Meghan Markle  sursa   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Antalya Turcia 2 jpg
politie jpg
imunitate alimente jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
1 echinoctiul de toamna jpg jpeg
bratara dacica jpg
Obezitate si depresie jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net