Filmul care a șocat publicul la Festivalul de Film de la Veneția spune o poveste înfiorătoare

Ultima actualizare:

    Regizorul William Friedkin Foto:Getty
Regizorul William Friedkin Foto:Getty

Un nou documentar al celui care a regizat filmul “ Exorcistul” aduce în prim-plan amănunte despre evenimentele înfiorătoare care au loc în timpul luptei cu forțele întunericului. Regizorul crede cu tărie în existența forțelor malefice și în existența oamenilor care sunt înzestrați cu puterea de a alunga spiritele rele.

Un film documentar, care transmite fiori celor slabi de înger, va apărea pe marile ecrane din această toamnă. Filmul urmărește povestea unui preot, supranumit “Părintele Exorciștilor”, care performează ritualul controversat. Acțiunea nu este inspirată din realitate, ci urmărește chiar un caz real,în care este solicitat ajutorul preotului.

Atunci când William Friedkin a regizat filmul Exorcistul(1973) el nu văzuse niciodată un proces de exorcizare, deși credea cu tărie în puterea ritualului creat pentru a elimina demonii malefici care puneau, fără un motiv întemeiat, stăpânire pe oamenii nevinovați. Decenii mai târziu, regizorul a avut ocazia să asiste la un astfel de ritual, mulțumită Părintelui Gabriele Amorth, care ținea astfel de ritualuri atunci când era solicitat de reprezentanții Vaticanului. Rezultatul ședinței de exorcizare este filmul documentar “The Devil and Father Amorth”, care a fost prezentat ,cu puțin timp în urmă ,la Festivalul de Film de la Veneția.


    Părintele Amorth Foto:AFP
Părintele Amorth Foto:AFP

Intriga filmului nu este una complexă, iar defășurarea acțiunii nu este  marcată de dinamism, dar efectele vizuale folosite și scenele de o violență ieșită din comun rămân cu siguranță în mintea privitorilor.

Regizorul povestește pentru publicația Mirror cum a reușit să îl cunoască pe renumitul preot și cum a acceptat acesta să fie personajul principal al filmului” The Devil and Father Amorth”: “ Cunoșteam cărțile lui, patru din cinci cărți sunt traduse în limba engleză. Mai mult decât atât știam foarte bine că are un punct sensibil pentru filmul meu, deși este de părere că efectele speciale sunt puțin exagerate. Cu ajutorul unui prieten, am reușit să îi scriu Părintelui Amorth. La două zile după ce i-am trimis scrisoarea, el mi-a răspuns că este de accord să ne întâlnim. Nu există cercetări despre exorcism, singurele studii și cazuri descrise sunt cele prezente în cărțile Părintelui Amorth.  Am fost șocat atunci când mi-a propus să îl ajut să transforme subiectul exorcismului dintr-un subiect tabu într-unul serios,prin intermediul unui film. Dorea din suflet ca Vaticanul să antreneze mai mulți preoți în domeniul exorcizărilor. Am fost de acord imediat cu propunerea lui. Desigur, a trebuit să filmez de unul singur. Nu am avut voie să mă deplasez alături de echipă sau să folosesc lumină artificială suplimentară. Am folosit o cameră mică și am fost la mai puțin de 1 metru de ei. Am trecut de la spaimă, la compasiune și empatie pentru biata femeie posedată. Empatia este sentimentul principal pe care filmul îl produce privitorului.”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Charles, Camilla, Charlotte, Kate, William, George, Louis, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Șofer la volan  Foto Pixabay jpg
inchisoare medievala jpg
profesor jpg
daniel david ubb fb jpg
phone 292994 1280 jpg
Izvorul de la Manastirea Sf  Dionisie Exiguul si Sf  Efrem jpg
4 front poza mare jpg
cat 7032641 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net