Franţa a lansat iadul asupra ISIS: noi bombardamente în Siria

Ultima actualizare:

    Franţa a declarat război grupării ISISFoto: AFP
Franţa a declarat război grupării ISISFoto: AFP

Franţa a lansat o nouă serie de atacuri asupra oraşului Raqqa din Siria, capitala de facto a ISIS, marţi (17 noiembrie). Ţintele au fost un centru de comandă şi antrenament, conform echipei Ministerului Apărării.

Armata a folosit 16 bombe şi oficialii au declarat că ambele ţinte au fost "lovite şi distruse" simultan, conform abcnews.go.com

"Raidurile aeriene au constat în 10 avioane care au plecat din baze aflate în Iordan şi Golful Arabic înspre Siria. A fost efectuat cu ajutorul coaliţiei", au declarat oficiali ai armatei franceze, prin intermendiul unui comunicat. 

Preşedintele francez Francois Holland, care a spus că ţara sa este "în război cu Siria", a anunţat luni (16 noiembrie) că vrea să extindă starea de urgenţă din Franţa la trei luni şi a cerut un control mai strict la graniţe, măsuri mai dure de siguranţă şi dreptul de a lua cetăţenia teroriştilor francezi condamnaţi care au dublă naţionalitate. 

El a vorbit şi despre atacuri iniţiale de duminică (15 noiembrie) lansate de Franţa asurpa oraşului Raqqa şi a mulţumit Statelor Unite pentru ajutor. 

Atacurile vin după ce ISIS a atacat Franţa pe 13 noiembrie. În seara de vineri au avut loc şase atacuri simultate în capitala ţării, Paris, unul dintre ele lângă Stade de France, unde se desfăşura un meci amical Franţa - Germania, iar altul la sala de concerte Bataclan, unde cânta trupa americană Eagles of Death Metal. 129 de oameni au fost ucişi, cei mai mulţi la concert, peste 80 de persoane. Numărul răniţilor se ridică la peste 350. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Sistem PAtriot   exercitiu militar   Foto FAcebook MApn Lt  Radu Chirilă jpg
image
image
image
image
image
image
mihaela bilic instagram jpg
autobuz troleibuz stb foto shutterstock
distractie jpeg
Nicki Minaj profimedia 0717344716 jpg
praf saharian jpeg
cana jpg
shutterstock 2238691451 jpg
foto1 aglomerati autostrada 12711400 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net