Iată cele mai tari atracţii din anul 2016

Ultima actualizare:

    Click! vă prezintă cele mai importante locuri  de vizitat care îşi deschid porţile în acest an
Click! vă prezintă cele mai importante locuri de vizitat care îşi deschid porţile în acest an

19 octombrie 2011. Proiectul “Oraşul Festival din Doha” demara în trombă. După o investiţie totală de peste 2 miliarde de dolari, în luna septembrie îşi va deschide în sfârşit porţile. Oraşul-mall are o suprafaţă de 433.847 metri pătraţi, 550 de magazine, pârtie de schi şi sporturi de iarnă, 85 de restaurante şi cafenele.

“Oraşul Festival din Doha”, Qatar, concurează cu un alt mega-proiect: Dubai Parks&Resorts, din Emiratele Arabe Unite care se deschide tot anul acesta în luna octombrie şi care e rodul unei investiţii de 2,8 miliarde de dolari. Parcul de distracţii din Dubai se întinde pe o suprafaţă incredibilă: 2,3 milioane de metri pătraţi. Însă Qatarul are marele avantaj că în 2022 va găzdui Campionatul Mondial de Fotbal. Prima piatră de temelie la Doha Festival City (n.r. –Oraşul Festival din Doha) a fost pusă în octombrie 2011.

În martie 2013, s-a deschis cel mai mare magazin Ikea din lume, care se întinde pe o suprafaţă de 32.000 de metri pătraţi. Proiectul aparţine dezvoltatorului local Bawabat Al-Shamal Real Estate Company în parteneriat cu Al-Futtaim Real Estate Services, Qatar Islamic Bank (QIB), Aqar Real Estate Investment Company. “Oraşul Festival” se află la 20 de minute de aeroportul Internaţional Doha şi este imposibil de vizitat într-o singură zi. Tocmai de aceea în interiorul său se deschide şi un hotel de 5 stele, ideal pentru cei care vor să petreacă o vacanţă la schi în cea mai avansată staţiune artificială de iarnă din lume. Dar acesta nu este singurul punct de atracţie pe care ni-l rezervă 2016. În Shanghai, se deschide primul Disneyland din China. Valoarea investiţiei depăşeşte 5 miliarde de dolari.

La Zurich, în Elveţia, primul Muzeu al Fotbalului îşi va deschide larg porţile vizitatorilor. La San Francisco, SUA, va fi inaugurat la 14 mai cel mai mare muzeu de artă modernă de pe continentul nord-american. Tot, în SUA, în Kentucky de această dată, turiştii sunt invitaţi la o evadare în timpuri biblice, pe vremea potopului. Arca lui Noe reconstruită va fi inau­gurată la 7 iulie, iar vizitatorii vor putea retrăi episoade importante desprinse din Vechiul Testament.

La finele anului, la Sydney, Australia, Darling Harbour Live organizează prima mega-expoziţie tematică din lume. Cel mai mare centru expoziţional vrea să concureze cu Bollywoodul şi Hollywoodul la un loc la capitolul lansări de filme. La 15 mai, are loc un alt eveniment istoric: se deschide primul Muzeu Palestinian, în West Bank, la nord de Ierusalim, pentru a comemora Nakba (n.r. “catastrofa” în arabă). Şi nu în ultimul rând, la Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite) se deschide Luvrul, un muzeu cu versnisaje şi expoziţii exclusiviste deschis publicului larg. La deschidere, intrarea e gratuită şi vor fi reduceri.

Disneyland, Shanghai, China

Parcul îşi va deschide porţile la scurt timp după intrarea în noul an chinezesc (n.r. 8 februarie). Investiţia e colosală: 5,4 miliarde de dolari. E primul parc tematic Disney din China. Parcul va include secţiunile: Tommorrowland (n.r. Tărâmul zilei de mâine), Fantasyland (n.r. Tărâmul Fanteziei), Treasure Cove (n.r. Golful Comorii)şi Gardens of Imagination (n.r. Grădinile Imaginaţiei).

Muzeul Fotbalului, Zürich, Elveţia

În ciuda scandalului de corupţie de la vârful FIFA, muzeul îşi va deschide porţile în apropierea lunii aprilie. Muzeul FIFA al Fotbalului Mondial e rodul unei investiţii de 177 de milioane$ şi va găzdui peste 1.000 de expoziţii. Aici vor fi simulatoare multimedia 3D care vor recrea atmosfera de pe stadioane de la începuturile fotbalului.

Muzeul de artă modernă, San Francisco, SUA

Cu 1.860 de metri pătraţi mai mare decât Muzeul de Artă Modernă din Manhattan, SFMOMA din San Francisco devine la 14 mai cel mai mare muzeu de artă modernă de pe teritoriul nord-american. Pe o suprafaţă totală de peste 4.000 de metri pătraţi vor fi expuse 250 de lucrări contemporane rare, 600 de capodopere premiate. Valoarea investiţiei depăşeşte 100 de milioane $.

Arca lui Noe, Kentucky, SUA

Nu mai puţin de 1,6 milioane de vizitatori din întreaga lume sunt aşteptaţi pe data de 7 iulie, la deschiderea oficială a muzeului Arca lui Noe. Întâlnirea cu episodul biblic al potopului a presupus o investiţie de 92 de milioane de dolari. Investitorii speră care turiştii veniţi aici să descopere misterele de la Facerea Lumii.

Muzeul Palestinian, West Bank

De peste 30 de ani se munceşte la acest proiect. La 15 mai devine realitate: Muzeul Palestinian îşi deschide porţile. Situat în West Bank, la nord de Ierusalim, muzeul e rezultatul unei muncii duse de organizaţii internaţionale. A costat 30 de milioane de dolari, ocupă o suprafaţă de 40.000 mp pătraţi şi redă catastrofa din 1948 când milioane de palestinieni au fost izgoniţi la înfiinţarea statului Israel.

Luvru, Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite

A costat nu mai puţin de 525 milioane $ doar construcţia. La asta s-au adăugat ulterior alte 747 milioane $ pentru împrumutarea operelor de artă şi cheltuieli de transport, conservare şi întreţinere. Dar a meritat. La finele lui 2016, în Abu Dhabi vizitatorii vor putea admira picturi originale de Van Gogh, Monet sau da Vinci. Suprafaţa totală este de peste 29.000 mp.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Diana în 1983, Foto Getty jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Insula Șerpilor  WIKIPEDIA (1) jpg
mihai ene jpg
index webp
urs jpg
index webp
Drumul Hunedoara Caraș Severin pe Valea Cernei Foto Daniel Guță (2) JPG
vloggeri americani jpg
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net