A luat primă de 500.000 $ că a salvat 439 de vieţi

Ultima actualizare:

    Pilotul China  Eastern Airlines,  He Chao a fost  premiat pentru  fapta sa
Pilotul China Eastern Airlines, He Chao a fost premiat pentru fapta sa

Este un erou naţional! Pilotul Companiei China Eastern Airline, He Chao, a fost premiet vineri în cadrul unei ceremonii solemne. El a evitat în ultima secundă coliziunea dintre un Airbus 320 cu un Airbus 330, pe aeroportul internaţional Shanghai Hongqiao.

A salvat în ultima clipă 439 de vieţi! La 11 octombrie, o eroare de comunicare cu turnul de control a făcut ca avionul Airbus 320 care se deplasa cu viteză pe pistă ,pentru a decola, să dea “nas în nas” cu un Airbus 330. Incidentul s-a petrecut la ora locală 12.04, pe pista 36L.

 

simeon stalpnicul png
 

Pilotul cursei MU-5643, He Chao, se pregătea să ridice avionul Airbus 320 când s-a trezit cu Airbus 330 (zborul MU 5106), care tocmai aterizase, în faţa aeronavei. Pentru a ridica de la sol un Airbus 320 este necesară o viteză de 248 km/h (adică 69 m/s) ceea ce face imposibilă frânarea. He Chao a dat dovadă de prezenţă de spirit şi a accelerat.

simeon stalpnicul png

Avionul său, cu cei 147 de pasageri şi 9 membri ai echipajului, a trecut la doar 19 metri deasupra aeronavei Airbus 330, care avea la bord 266 de pasageri şi 17 membri ai echipajului. Surprinzător, nici unul dintre pasagerii lui Chao nu a realizat pericolul şi toţi s-au bucurat când au ajuns în siguranţă pe aeroportul din Tianjin. Scenariul incidentului a fost similar catastrofei aviatice din 1977, de pe aeroportul din Tenerife, când două Boeing 747 s-au ciocnit şi au murit 583 de oameni.

Vineri, pilotul chinez a fost decorat şi premiat cu 500.000 de dolari. În semn de recunoştinţă, autorităţile le-au acordat prime consistente de 100.000 de dolari şi celorlalţi membri ai echipajului. O investigaţie preliminară a lăsat să se înţeleagă că un angajat din turnul de control a fost sancţionat pentru eroarea care putea duce la pierderi de vieţi omeneşti.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razboi in Ucraina FOTO Profimedia (15) jpg
image
image
image
image
image
image
tren cfr calatori gara de nord vara foto shutterstock
camera trafic getty jpeg
aeroport cluj pixabay jpg
Karolina Agata  Sankiewicz jpg
cea mai lunga bicicleta guinness world records jpg
bacalaureat adevarul jpg
pepeni de dabuleni jpg
Boala Parkinson - diagnostic - medic - bolnav - pacient FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net