Primele declaraţii a Regelui Felipe al Spaniei, după referendumul din Catalonia: "Vă vom respecta libertățile"

Ultima actualizare:

    Regele Felipe s-a adresat pentru prima dată spaniolilor, după luptele de stradă din  CataloniaFoto: Getty
Regele Felipe s-a adresat pentru prima dată spaniolilor, după luptele de stradă din CataloniaFoto: Getty

La două zile după ce catalanii au organizat un referendum pentru a vota independența de Spania, Regel Felipe a transmis un mesaj tuturor spaniolilor prin care îndeamnă la înțelegere și la calmarea situației pe cale pașnică.

Regele Felipe al Spaniei s-a adresat public spaniolilor pe 3 octombrie, încercând să scoată în evidență importanța valorilor culturale și a instituțiilor spaniole care au oferit echilibru și bunăstare societății.

„Toate aceste lucruri înseamnă că au încercat să saboteze instituțiile istorice și astfel, au pus deoparte statul de drept și democrația. Suveranitatea națională e dreptul tuturor spaniolilor și toți trebuie să trăiească împreună și în bunăstare și o o astfel de situație dificilă are nevoie de responsabilitatea tuturor și vreau să mă asigur că ordinea constituțională va fi respectată, iar guvernul din regiunea catalană trebuie să se supună acestor reguli. E un mesaj pentru toți spaniolii, dar mai ales pentru catalani”, a spus monarhul, potrivit digi24.ro.

De asemena, Regele Felipe a reamintit rolul pe care-l joacă democrația într-o societate civilizată și susține dreptul catalanilor de a-și exprima ideile, dar în limita legii.

„De decenii întregi trăim în democrație și oricine își poate apăra ideile, dar respectând legea. Dacă nu facem acest lucru nu mai există cale spre democrație. Într-o Spanie constituțională și democratică trebuie să respectăm acordurile pe care le-am stabilit. Știu că e o mare îngrijorare în Catalonia din cauza modului în care s-au comportat autoritățile de acolo, dar nu sunteți singuri și aveți tot sprijinul Spaniei și vă vom respecta libertățile și drepturile, iar tutuor spaniolilor le transmit un mesaj de încredere. Vom depăși această situație complexă pentru că trăim într-o țară în care ne simțim mândri de ceea ce suntem pentru că se bazează pe dorința a milioane de spanioli care doresc să trăiască în liniște împreună. Și pe acest drum vrem să mergem pentru o Spanie mai bună. Promit în mod ferm că vom avea parte de dmocrație, e promisiunea Casei Regale”, a mai adăugat Felipe.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG20240617175850 jpg
image
image
image
image
image
image
surori varsta combinata cartea recordurilor facebook jpg
Vestimentația în Dacia romană png
cai sat jpg
555 (19) jpg
bacalaureat adevarul jpg
bani jpg
femeie haine dulap shutter jpg
FotoJet (6) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net