Serviţi, vă rog, un pahar de gin din furnici!

Ultima actualizare:

    Aroma înţepătoare  de furnici îi dă un  gust uşor de citriceFoto: Photoland/Wenn/123rf
Aroma înţepătoare de furnici îi dă un gust uşor de citriceFoto: Photoland/Wenn/123rf

V-aţi săturat să beţi vin sau bere în fiecare zi? Vreţi să încercaţi ceva cu totul nou? Atunci, ginul din furnici roşii, fabricat la o distilerie din Cambridge, este o alegere foarte îndrăzneaţă. Iar dacă ţi s-a deschis apetitul, Click! îţi prezintă cele mai ciudate mâncăruri şi băuturi din lume.

Nimic nu este mai delicios decât gustul puţin înţepător al furnicilor roşii macerate într-un pahar de gin. Iar maeştrii de la distileria Will Lowe din Cambridge, Mara Britanie, au ştiut să combine exact cantităţile de insecte cu alcoolul. Producătorul britanic de băuturi alcoolice se laudă că a lansat pe piaţă primul gin făcut din furnici. O sticlă de „Anty Gin” de 700 ml conţine esenţa a 62 de furnici roşii de lemn, colectate din pădurile din Kent. Hărnicuţele insecte sunt cunoscute pentru aroma lor plăcută citrică, cauzată de acidul formic pe care îl produce în abdomen. În combinaţie cu alcoolul, se produce o aromă unică, fină. Reţeta a fost împrumutată de la danezi, însă i s-a adăugat ienupăr, urzică şi rădăcină de arginţică pentru un gust mai dulce.

După un an de experimente şi aprobări, ginul din furnici roşii a ajuns pe rafturile magazinelor britanice pentru 313 dolari (1.251 de lei) sticla de 700 ml. Preţul poate părea piperat pentru buzunarele unora, însă procesul de distilare a celor 6.000 de furnici în laborator este destul de anevoios. Maeştrii bucătari şi cofetari din lume i-au luat-o însă înainte distileriei britanice şi au gătit unele dintre cele mai neobişnuite preparate din lume. Ciocolata din greieri, sucul din urină de vacă, îngheţata cu lapte matern sau cafeaua din excremente de pisică sunt doar câteva din mâncărurile care ţi-ar lăsa gura apă dacă le-ai vedea prima oară.

Vinul de şarpe, bun pentru potenţă
Vinul de şarpe, bun pentru potenţă

Japonezii şi-au făcut carne din fecale
Japonezii şi-au făcut carne din fecale

Vinul de şarpe, bun pentru potenţă

Vinul de şarpe este o băutură care poate fi fatală dacă este consumată peste măsură. Astfel de licori alcoolice se prepară mai ales în China şi Vietnam, având efecte afrodiziace. Sticlele conţin cobre şi scorpioni conservanţi, după ce otrava lor a fost anihilată. O sticlă costă în jur de 100 $ (356 lei) şi tratează reumatismul şi întăreşte imunitatea.

Sucul din pipi de vacă ajută memoria

Indienii au dezvoltat o nouă băutură numită Gau Jal (urină de vacă) sau apă de vacă. Noua băutură a început să fie comercializată că o alternativă mai sănătoasă la ocidentalele Pepsi şi Coca Cola. Urina de vacă a fost amestecată cu extras de aloe vera şi coacăze. Produsul este folosit ca leac împotriva cancerului sau a diabetului, dar poate vindeca peste 80 de boli incurabile, precum diabetul. Produsul se bucură deja de mare succes în India.

Îngheţata regală e făcut din lapte matern

Cu ocazia venirii pe lume a prinţesei Charlotte, compania The Licktators a lansat îngheţata din lapte de sân numită Royal Baby Gaga. Inventatoarea noului sortiment de îngheţată, Victoria Hiley (30 de ani), a spus că a vrut să reamintească soţiei prinţului William (32 de ani), Kate Middleton (33 de ani) şi viitoarelor mame cât este de importantă alăptarea la sân. Îngheţata este preparată din lapte matern şi vanilie de Madagascar. Un pahar de 500 de mililitri de Royal Baby Gaga costă 19,99 lire (circa 123 de lei).

Ciocolata cu greieri, o delicatesă bogată în vitamine

Islandezii Búi Bjarmar Aðalsteinsson şi Stefán Atli Thorodds au lansat pe piaţă ciocolata cu greieri, numită Jungle Bar. Delicatesa este preparată din făină obţinută prin uscarea şi măcinarea greierilor, amestecată cu ciocolată şi curmale. Producătorii susţin că insectele sunt o sursă bogată de proteine, calciu, vitamina B12, fier, acizi graşi esenţiali omega 3 şi omega 6. Firma islandezilor are o fermă în care creşte greierii pe care îi foloseşte la producerea ciocolatei. O cutie cu 6 ciocolate costă 25 de euro (110,5 lei).

Japonezii şi-au făcut carne din fecale

Cercetătorii japonezi au obţinut carne bazată pe proteine din excremente umane. Aceştia au extras acele proteine şi au creat o friptură artificială, care conţine 63% proteine, 25% carbohidraţi, 3% lipide şi 9% minerale. Carnea are culoare roşie, datorită unui colorant alimentar, este apoi aromată cu proteină de soia şi are gust de vită.

Supa din cuib de pasăre sau aurul alb

În China, supa făcută din cuib de pasăre este foarte preţuită pentru bogatul ei conţinut nutritiv şi pentru efectele ei pozitive asupra sănătăţii. Aceasta se face din cuiburile unei anumite specii de lăstun mare. Cuiburile sunt făcute de păsări cu salivă şi se găsesc pe pereţii peşterilor, la înălţime, în toată partea de sud-est a Asiei. Pentru a ajunge la ele, culegătorii urcă pe nişte scări de bambus. Odată curăţate, cuiburile arată ca nişte mici boluri. Preţul lor se ridică la câteva mii de dolari kilogramul, ceea ce face ca supa aceasta să fie una dintre cele mai scumpe mâncăruri din lume, fiind numită şi aurul alb.

Cafeaua culeasă bob cu boc din caca de pisică

Cea mai scumpă cafea din lume nu este pe gustul tuturor, dar nu din cauza preţului, 63 de euro ceaşca, ci pentru că este culeasă din excremente de pisică indoneziană. Felina mănâncă fructe de cafea moi, digeră pulpa şi excretează boabele. Sucul lor gastric îmbunătăţeşte aroma. În România se vinde cu 190 de lei ceaşca.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
brasov poveste grimm jpg
b47 actu col polei jpeg
holera shutterstock 1203536896 jpg
vremea 1536x1024 jpg
penis jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Pensionari discută cu reprezentanții presei și oficialii Caselor de Pensii de care aparțin privind recalcularea pensiei, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
rsz legume   shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net