«Spionul» de 4 cm vede ce faci de la 50 m înălţime

Ultima actualizare:

    Cea mai mică dronă din lume nu cântăreşte mai mult de 14 grame şi poate zbura patru minute încontinuu, oferind imagini de înaltă claritate
Cea mai mică dronă din lume nu cântăreşte mai mult de 14 grame şi poate zbura patru minute încontinuu, oferind imagini de înaltă claritate

Esenţele tari stau în sticluţe mici, spune o vorbă din popor. La asta s-au gândit şi cercetătorii chinezi care au creat mini-drona Skeye Nano Camera. Dacă anul trecut a fost lansată pe piaţă sub forma unei jucării pentru copiii de peste 14 ani, iată că în 2016 jucăria s-a transformat într-un mini-spion recomandat adulţilor.

Mini-drona Skeye Nano Camera costă 79 de euro (360 lei) şi poate fi comandată de pe Internet. Datorită dimensiunilor reduse este considerată „balerina dronelor”, şi asta mulţumită mişcărilor pe care le poate face în zbor. Este dotată cu patru LED-uri colorate sub fiecare dintre cele patru motoraşe care o propulsează şi noutatea constă în instalarea pe ea a unei camere video SD. Camera are o rezoluţie de 300.000 de pixeli şi filmează într-o rezoluţie de 640 X 480. Imaginile sunt stocate pe un card de memorie MicroSD de 2 GB. Mini-drona este controlată cu ajutorul unei telecomenzi, care are o arie de acoperire de 50 de metri, pe o frecvenţă de 2.4 GHz. Bateria este de 3.7V 120 mAh şi are nevoie de doar o jumătate de oră de încărcare pentru a da viaţă micuţului roboţel zburător. Dacă este setată în modul „Photo”, mini-drona trage rafale de 5 fotografii pe secundă de la înălţimi de până la 50 de metri. Cântăreşte doar 14 grame şi are dimensiunile 4 X 4 X 2,2 cm. Modul de comandă poate fi ajustat în funcţie de utilizator pe mai multe trepte de manevrabilitate. Astfel, sensibilitatea comenzilor se poate fixa pe: Începător, Mediu şi Expert. În modul „Expert” mini-drona poate zbura cu faţa în jos şi poate face tumbe la înălţime. Pentru amatorii de fotografie, mini-drona este cel mai bun instrument pentru a fotografia de sus peisaje de neuitat sau petreceri în aer liber. Zgomotul pe care îl produce este comparabil cu cel al unei muşte. LED-urile colorate montate sub elice pot fi dezactivate pe timpul zilei, ceea ce face aparatul complet invizibil după ce se ridică la mai mult de 10 metri. Imaginile pot fi descărcate în calculator sau laptop folosind un „cititor” de carduri MicroSD. Drona vine la pachet cu un set de elice de schimb pentru că acestea sunt primele care cedează la o utilizare îndelungată. Nu se recomandă înălţarea dronei pe ploaie sau pe un vânt cu viteze de peste 10 km/h pentru că vremea nefavorabilă afectează manevrabilitatea şi calitatea imaginilor.

Are dimensiunea de 4 cm şi ajunge la 50 m înălţime
Are dimensiunea de 4 cm şi ajunge la 50 m înălţime

Date tehnice

  • Dimensiuni: 4 X 4 X 2,2 cm
  • Greutate: 14 g
  • Baterie: 3.7V 120 mAh
  • Autonomie zbor: 3-4 minute
  • Timp de încărcare: 30 minute
  • Motor: 4 elice
  • Distanţă telecomandă: 50 m
  • Cameră video: 300.000 pixeli (640 X 480)
  • Conexiuni: USB
  • Stocare: MicroSD

Mini-invenţii care ne fac viaţa mai frumoasă

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles și Regina Camilla Foto Getty Images jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Reintroducerea Constituției 1876, ca urmare a Revoluției Tinerilor Turci. Litografie grecească de Sotiris Christidis. (© Wikimedia Commons)
fericire anul nou jpg
image png
Candidați la alegerile prezidențiale 2024. Facebook
autostrada a7 focsani buzau jpeg
castraveti png
semnul intrebarii jpg
somn  foto   Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net