Uite cum s-au pregătit alte ţări pentru relaxare!

Ultima actualizare:

    În Paris, gările au fost „regândite”: semne speciale de avertizare a distanţei pe jos sau în faţa aparatelor de taxatFoto: Mediafax
În Paris, gările au fost „regândite”: semne speciale de avertizare a distanţei pe jos sau în faţa aparatelor de taxatFoto: Mediafax

Doar câteva zile ne mai despart de data de 15 mai, când România va ieşi din starea de urgenţă. Reîntoarcerea la viaţă aşa cum o ştiam va fi însoţită de o serie de măsuri pentru prevenirea înmulţirii cazurilor de Covid-19. Iată cum s-au pregătit ţările europene care au relaxat deja măsurile de carantină!

Nimic nu va mai fi ca înainte, cel puţin deocamdată. Vom vedea măşti şi mănuşi peste tot, vom fi obligaţi să respectăm distanţarea socială, iar călătoriile în spaţiile publice vor beneficia şi ele de reguli stricte. Mai multe ţări din Europa, care începând de săptămâna trecută le-au permis cetăţenilor să iasă din case şi să-şi reia o parte din activităţi, au pregătit însă temeinic „marea relaxare”.

Scaunele, etichetate cu „interzis”
Scaunele, etichetate cu „interzis”

În Franţa, de exemplu, una dintre ţările europene grav afectate de pandemie, transportul în comun a beneficiat de o atenţie deosebită. De altfel, specialiştii au avertizat în repetate rânduri că aceasta va fi una dintre marile provocări: modul în care vom circula şi vom respecta sfaturile de a nu ne înghesui şi a avea grijă de igienă.

Călătorii respectă semnele şi nu se înghesuie
Călătorii respectă semnele şi nu se înghesuie

În Gara din Paris, au fost marcate pe jos semne care indică distanţa de 1,5 m, în aşa fel încât călătorii să nu se înghesuie. La fel, au fost marcate şi scaunele pe care se pot aşeza pasagerii, atât în trenuri, cât şi în autobuze, staţii sau gări.

Măsuri de protecţie la teatru, în Elveţia
Măsuri de protecţie la teatru, în Elveţia

Activităţile recreative au început şi ele să fie permise. În Elveţia, de exemplu, la un teatru au fost montate separatoare din plexiglas în spatele scaunelor. Chiar şi aşa, este permis doar accesul unui număr limitat de spectatori, iar circuitele de intrare-ieşire sunt separate, pentru a putea fi dezinfectate.

Italienii respectă şi la plimbare măsurile de distanţare socială
Italienii respectă şi la plimbare măsurile de distanţare socială

Italia, ţara cu un număr record de decese de Covid-19, a relaxat şi ea o serie de măsuri impuse în luna februarie. Cu gândul la afacerile aflate „în comă”, italienii au început să reconfigureze terasele, magazinele, dar şi plajele, în aşa fel încât distanţarea socială să fie „literă de lege”.

Flash news

  • EDUCAŢIE. Iniţiativă de nota zece a mai multor olimpici: platformă online creată pentru a oferi meditaţii gratuite elevilor în timpul pandemiei de coronavirus. Tinerii au pornit proiectul din dorinţa de a-i ajuta pe elevii care nu au reuşit să participe la cursurile online sau pe cei care au nevoie de sprijin pentru examene. Meditaţiile au loc online, pe Skype, prin conferinţă video, şi sunt complet gratuite, arată adevarul.ro. În momentul de faţă, platforma techu.ro beneficiază de asistenţa a 50 de mentori la multe dintre materiile incluse în programa şcolară şi nu numai: chimie, biologie, matematică, geografie, arabă, cursuri de chitară, filozofie, lingvistică, economie şi limbă rusă.
  • WEEKEND NEGRU. Situaţie dramatică la căminul de îngrijire a vârstnicilor ”Sfântul Spiridon” din Galaţi, scrie adevarul.ro. În urma retestării, au fost confrmaţi pozitiv cu COVID - 19 alţi 42 de bătrâni din cei 139, câţi erau internaţi iniţial, şi 11 persoane din rândul personalului, din totalul de 67. În total, 104 beneficiari de asistenţă socială şi medicală de la azil au fost infectaţi cu noul coronavirus: 16 au decedat, dintre care doi (o femeie de 67 de ani şi o femeie de 84 de ani) în weekend, iar trei s-au vindecat. Din cele 67 de persoane care îngrijesc bătrânii, 28 au fost diagnosticate cu COVID - 19 şi trei s-au vindecat. Alte două persoane găzduite de căminul privat de bătrâni ”Sfântul Ilie” au decedat, de asemenea, în weekend, două femei, de 82 de ani şi de 87 de ani. Astfel, numărul deceselor a ajuns la 41. 
  • INFARCT. Episod cumplit, sâmbătă noapte, în jurul orei 1.00, pe o stradă din Hunedoara! Potrivit adevarul.ro, doi tineri care se aflau pe o stradă din zona centrală a oraşului au luat-o la fugă, la vederea unor poliţişti, întrucât nu aveau declaraţii pe proprie răspundere. Cei doi au alergat printre blocuri, însă unuia dintre ei, în vârstă de 21 de ani, i s-a făcut rău şi s-a prăbuşit, chiar în apropierea blocului în care locuia, a făcut infarct şi a murit. Potrivit poliţiştilor, celălalt tânăr, în vârstă de 15 ani, a declarat că prietenul său era consumator de energizante carbogazoase, iar în orele de dinaintea dramei consumase trei doze de  băuturi. În urma necropsiei, legiştii au concluzionat că s-a produs un edem pulmonar acut, consecutiv unui infarct miocardic acut.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Statiunea Saturn jpg
image
image
image
image
image
image
tanorexia obsesia pentru o piele bronzata cum se trateaza afectiunea 18715946 jpg
pod braila jpg
schit tanacu 1 jpg
bacsis sua png
Alergii FOTO Shutterstock jpg
girafa jpg
Statiunea Saturn jpg
trandafiri pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net