Ireal! Cât a ajuns să coste un kilogram de carne de miel, în Cluj. Oamenii au crezut că e o glumă
Paștele se apropie cu pași repezi, iar românii sunt în căutarea produselor tradiționale pentru masa festivă. De la cozonaci pufosi la drob și friptură de miel, fiecare familie dorește să respecte obiceiurile pascale.

Totuși, cei care au ajuns în piețele din Cluj-Napoca au avut parte de o surpriză neplăcută: prețurile pentru carnea de miel au atins cote alarmante, iar mulți cumpărători au crezut că este o glumă.
Prețuri record pentru carnea de miel în Cluj-Napoca
Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România (APC) a tras un semnal de alarmă privind prețurile exorbitante afișate în piețele din Cluj-Napoca. Potrivit imaginilor publicate de organizație, un kilogram de carne de miel a ajuns să coste până la 60 de lei, o sumă considerabilă pentru mulți români.
„Este incredibil! Anul trecut am cumpărat cu 40-45 de lei kilogramul, dar acum 60 de lei mi se pare exagerat. Nu știu dacă o să mai iau anul acesta,” a declarat un clujean surprins de prețurile ridicate.
Pe lângă carnea de miel, și legumele necesare pentru preparatele de Paște au prețuri ridicate. Castraveții costă 25 de lei/kg, varza românească 12 lei/kg, ridichile 4 lei/legătură, iar ceapa 3 lei/legătură.
Scumpiri în lanț
Nu doar carnea și legumele s-au scumpit, ci și dulciurile tradiționale. Prețurile pentru cozonaci sunt mai mari ca niciodată, mai ales pentru variantele premium. Cofetarii spun că cererea este mare, iar costurile ingredientelor au crescut considerabil.
„Listele deja le închid pe 1 aprilie, de la an la an sunt tot mai mulți cozonaci. Tradiționalul moldovenesc pornește de la 155 de lei. De Paște o să am și varianta cu fistic, care costă 190 de lei”, a declarat Anca Bulboacă, cofetar, pentru Observator.
Pentru cei care nu vor să cheltuie atât de mult, există și opțiuni mai mici. Un cozonac de 500 de grame costă 65 de lei, în timp ce unul de un kilogram ajunge la 120 de lei.