22 de polițiști au scăpat de pușcărie deși luau șpagă de la șoferi

Ultima actualizare:

    Fotografie ilustrativaarhiva
Fotografie ilustrativaarhiva

Zece poliţişti au fost achitaţi, iar alţi 12 colegi ai lor au primit pedepse cu suspendare. Au fost judecaţi pentru că ar fi primit între 100 şi 1.500 de lei de la conducători auto depistaţi cu nereguli pentru a nu-i sancţiona.

Magistrații de la Tribunalul Brăila a decis, joi (10 mai), achitarea a zece poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Brăila, care au fost trimişi în judecată pentru luare de mită, abuz în serviciu sau fals intelectual. Decizia Tribunalului Brăila nu este definitivă şi poate fi atacată în termen de 10 zile de la comunicare, scrie news.ro.

Instanţa a decis achitarea acestora, fie pentru că nu există probe că au săvârşit infracţiunile, fie pentru că fapta nu este prevăzută de legea penală, fie pentru că fapta nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege.

Alţi 12 poliţişti care au fost judecaţi în acelaşi dosar, tot din cadrul Poliţiei Brăila, au primit condamnări cuprinse între doi şi trei ani de închisoare pentru pentru luare de mită, abuz în serviciu, fals intelectual sau complicitate la luare de mită. În cazul acestora, Instanţa a hotărât suspendarea executării acestor pedepse.

Tribunalul Brăila a mai decis ca cei 12 să nu-şi poată exercita profesia de poliţist pe o durată de trei ani de la rămânerea definitivă a acestei sentinţe.

De ce au fost acuzați

Procurorii au stabilit că, în perioada decembrie 2014 – aprilie 2015, cei 22, agenţi de poliţie din cadrul Poliţiei Municipiului Brăila – Biroul Rutier şi Biroul de Ordine publică, au primit bani sau alte foloase necuvenite din partea unor conducători auto care erau depistaţi în trafic că au încălcat normele legale referitoare la regimul rutier, în schimbul nesancţionării acestora. Sumele de bani primite de către inculpaţi variau între 100 şi 1.500 de lei şi erau remise poliţiştilor, fie în documentul RCA, fie în palmă cu ocazia strângerii de mână sau în portbagajul autoturismului din dotare.

“Modul de operare precaut şi planificat al inculpaţilor, precum şi limbajul codificat utilizat în a pretinde sume de bani, denotă o specializare şi o abilitate sporită de a folosi metode care să îngreuneze identificarea şi tragerea la răspundere penală”, au precizat procurorii, citați de news.ro.

Alegeri prezidențiale 2024

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William la Centerpoints Awards, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
brad de craciun jpeg
alimentatie sanatoasa jpeg
Calendar 5 decembrie: 2017   Regele Mihai I, ultimul suveran al României, a murit în Elveția, la vârsta de 96 de ani jpeg
sardinia, italia   freepik jpg
depozite bancare jpg
reginele romaniei jpg
Târgul de Crăciun Timișoara 2023
bridge 7770337 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net