Angajații de la șaormerie, audiați în cazul copilului care a murit
Șașe angajați și patronul fast-food-ului de unde părinții copilului de 3 ani, care a murit săptămâna trecută, au cumpărat șaorma au fost audiați luni. Ei au fost luați la întrebări de polițiștii de la Omoruri despre procedurile de lucru. Anchetatorii așteaptă, însă, și rezultatele testelor toxicologice.
Cazul copilului de 3 ani care a murit după ce a mâncat o șaorma a intrat în atenţia poliţiştilor de la serviciul omoruri, care, luni, i-au chemat la audieri pe angajații restaurantului de unde părinții micuțului au cumpărat mâncarea. Este vorba de șapte persoane, printre care și patronul. Ei le-au spus anchetatorilor care sunt procedurile de lucru la restaurant, dar și dacă au folosit în mâncare substanțe care ar fi putut pune în pericol sănătatatea oamenilor. De asemenea, anchetatorii așteaptă rezultatele testelor toxicologice, care urmează să stabilescă dacă în organismul copilului decedat au fost găsite urme de substanțe toxice. În acest sens, au fost recoltate probe din stomacul micuțului, probe de sânge, de urină, dar și probe de la părinții copilului.
Un copil de 3 ani a murit, săptămâna trecută, în București, după ce a mâncat șaorma. Când a ajuns la spital, el era foarte deshidratat, iar medicii nu l-au mai putut ajuta. Inima i-a fost afectată, astfel că, în ciuda manevrelor de resuscitare, a cedat.
Nu se știe deocamdată, dacă în șaorma consumată atât de copil, cât și de părinții acestuia, a fost vreun aliment infectat cu vreo bacterie, care să le fi produs celor trei toxiinfecție alimentară. Cert este că inspectorii de la Protecția Consumatorului n-au găsit nimic în neregulă, în ceea ce privește alimentele comercializate de fast-food-ul de la care a fost cumpărată șaorma. În plus, niciun alt client, în afară de copilul de 3 ani și de părinții săi, nu a mai avut probleme după ce a consumat produse de la șaormerie. Însă, în acest caz, se va face lumină în momentul în care vor veni rezultatele analizelor făcute de IML.