Animale de companie ”la modă”: Greierele African
Când vine vorba de animăluțe de companie, câinele sau pisica sunt deja demodați. Acum se poartă greierii. Și nu ăia banali, din pădurile patriei, ci unii aduși taman de pe continentul African.
”Vând greieri de casă, acheta domesticus. 20 de bani bucata pentru cei medii sau 30 de bani cei mari”. Așa sună anunțul postat de Alex, un tânăr din București, pe siteurile de anunțuri. Inițial, greierii se vindeau ca hrană pentru reptile sau momeală pentru pești, însă nu a trecut mult și calitățile lor au stârnit interesul celor care își doresc un animăluț de companie ceva mai…exotic. Unde mai pui că greierele este mic, nu ocupă prea mult spațiu și este foarte ușor de întreținut. Iar seara, la culcare, cântecul lui are calități terapeutice.
Greierele este un animal de companie popular în țările asiatice de mii de ani fiind păstrat de oameni în cuști speciale pentru sunetele pe care le produce mai ales pe timpul noptii. Înrudit cu lăcustele, greierele face parte din familia Gryllidae și au fost identificate peste 900 de specii la nivel mondial, informează animale.ro. Doar masculul produce zgomote, iar perioada în care este cel mai activ este de la miezul nopții până la răsărit.
Greierii se păstrează în recipient spațioase, fie borcane de sticlă cu pământ pe fund, fie acvarii cu capace speciale. Cei mai mulți greieri preferă temperaturi între 26 și 32 C și până la 16 ore de lumină pe zi. Culcușul insectei poate fi pus lângă o lampă, însă nu se recomandă expunerea la lumina soarelui în mod direct.
Insecte omnivore, greierii se vor mânca între ei dacă nu li se oferă suficientă hrană. Poți hrăni greierii cu fructe și legume proaspete, dar niciodată citrice. Greierii se pot îneca foarte ușor, astfel că nu se recomandă folosirea unui vas de apă, ci un burete umezit periodic.