Apel disperat al medicilor de familie către parlamentari: „Adoptați legea certificatului verde!”

Ultima actualizare:

    Legea certificatului verde la locul de muncă va fi dezbătură în Camera Deputaților
Legea certificatului verde la locul de muncă va fi dezbătură în Camera Deputaților

Medicii de familie fac un apel disperat pentru adoptarea de urgență a certificatului verde. Legea, care a fost respinsă de Senat, va intra în această săptămână în dezbatere în Camera Deputaților, care e for decizional.

Un apel disperat al medicilor de familie, care vizează introducerea de urgență a certificatului verde, circulă, zilele acestea, în mediul online. Astfel, Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie solicită tuturor parlamentarilor adoptarea legii certificatului verde fără tergiversări, fără introducerea unor excepții sau modalități de a „fenta” măsurile de sănătate publică și cu sancțiuni severe pentru cei care nu respectă legea.

Medicii de familie cer adoptarea certificatului verde

Medicii de familie din România trag un semnal de alarmă și precizează că certificatul verde a fost introdus în foarte multe state europene încă din perioada verii ca măsură de limitare a transmiterii virusului SARS-CoV-2. La noi, acest lucru s-a întâmplat abia acum, după ce s-a înmulțit considerabil numărul persoanelor decedate. 

Medicii de familie: „Nu mai avem timp să așteptăm!”

„În mod inexplicabil, această măsură nu a fost luată și de România decât parțial în luna octombrie, când numărul românilor care mor zilnic fără vină a ajuns de ordinul sutelor. Ne mor bunicile și bunicii uitați în sate și în case. Ne mor mamele, tații, frații, surorile, copiii. Ne mor rudele, prietenii, vecinii și colegii. Ne mor medicii de familie. Avem nevoie de o lege corectă acum, nu peste încă o lună și încă 15.000 de decese evitabile adăugate la cei 15.000 de morți de până acum, din valul 4, și 30.000 de morți de valurile precedente.

Am văzut deja în ultima săptămână efectele pozitive ale introducerii parțiale a certificatului verde. Nu mai avem timp să așteptăm.

Medicii de familie, despre certificatul verde: „Protejați vieților românilor!”

„Certificatul verde introdus în forma în care a fost adoptat la nivel european, în toate domeniile și pentru toate activitățile, fără excepție, este cea mai sigură măsură care poate fi adoptată de Parlament pentru a limita transmiterea virusului, a numărului de îmbolnăviri și reducerea deceselor. Pentru a proteja viețile românilor. Certificatul verde sprijină indirect și campania de vaccinare, fără a introduce obligativitatea vaccinării. Românii au posibilitatea de a alege – vaccin sau testare. Sau, fără certificat, accesul limitat la anumite activități, telemunca, în funcție de alegerile individuale ale fiecărui cetățean.

Solicităm în egală măsură sancționarea severă a celor care nu respectă legea și nu verifică existența certificatului verde.

Este revoltător ca un medic de familie să fie sancționat cu sume între 6.000 și 11.000 lei dacă nu solicită pacientului adeverința de la angajator pentru eliberarea certificatului de concediu medical, sau cu sume între 5.000 și 10.000 dacă nu completează planul de supraveghere pentru concediul medical, adică pentru o eroare birocratică, care nu pune viața nimănui în pericol. În același timp însă firmele și instituțiile care nu verifică existența certificatului verde și pun în pericol viața a sute sau mii de oameni zilnic riscă, în prezent, o amendă de doar 2.000 până la 10.000 lei. Facem apel la responsabilitate! Parlamentari, o țară întreagă vă privește!”

Medicii de familie solicită adoptarea legii certificatuui verde la muncă și consideră că acestă măsură, care ar fi trebuit implementată mai devreme, este, pe lângă vaccinare, singura modalitate de a opri răspândirea pandemiei.

Reamintim faptul că legea certificatului verde a fost respinsă de Senat și urmează să fie dezbătută, săptămâna aceasta, în Camera Deputaților, care este for decizional.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
www.bugetul.ro
Razboi in Ucraina FOTO Profimedia (15) jpg
image
image
image
image
image
image
guma mestecat istock jpg
copil jpg
tren cfr calatori gara de nord vara foto shutterstock
camera trafic getty jpeg
aeroport cluj pixabay jpg
Karolina Agata  Sankiewicz jpg
cea mai lunga bicicleta guinness world records jpg
bacalaureat adevarul jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net