Care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să contești amenda primită pe timpul stării de urgență

Ultima actualizare:

    Procesele verbale întocmite de polițiști pot fi contestate numai în instanță
Procesele verbale întocmite de polițiști pot fi contestate numai în instanță

Amenzile date pentru încălcarea ordonanțelor militare sunt neconstituționale. Asta este decizia la care au ajuns judecătorii CCR în urmă cu două zile. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să contești amenda primită, după decizia CCR!

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) le transmite celor care consideră că au fost amendați abuziv și doresc să conteste amenzile primite în baza ordonanțelor militare, care sunt pașii de urmat pentru un astfel de demers.

Astfel, se poate depune contestație la judecătoria din raza teritorială a locului în care a fost sancționată fapta, în termen de 15 zile de la comunicarea procesului verbal, alături de o serie de documente: copii ale procesului verbal și al actului de identitate, alte documente relevante cauzei și dovada plății unei taxe judiciare de timbru, în valoare de 20 de lei (aceasta poate fi plătită la un oficiu poștal sau sucursală CEC Bank).

”Puteți plăti jumătate din cuantumul amenzi în termen de 15 zile de la data comunicării procesului verbal, iar dacă veți avea câștig de cauză în instanță suma va fi recuperată. Important de reținut: dacă trece o perioadă de două luni fără ca procesul verbal să vă fie comunicat, executarea acestuia se prescrie. În susținerea contestației poate fi invocată și decizia CCR, care a admis excepția de neconstituționalitate a OUG 34/2020, pentru modificarea și completarea OUG 1/1999. De asemenea, cetățenii trebuie să știe că amenzile aplicate în baza dispozițiilor legale declarate neconstituționale nu vor fi anulate automat, ci numai în instanță”, au precizat reperezentanții FACIAS.

Nu mai puțin de 320.000 de amenzi au fost date în perioada stării de urgență, celor cărora au încălcat ordonanțele militare. Astfel că statul ar avea de încasat peste 600 de milioane de lei.  

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/cine-va-putea-contesta-amenzile-primite-starea-de-urgenta-ce-spune-avocatul

https://www.click.ro/news/national/curtea-constitutionala-declarat-ilegale-amenzile-foarte-mari-pentru-nerespectarea

https://www.click.ro/news/national/mai-platim-amenzile-primite-pentru-ordonantele-militare-ce-spune-toni-grebla-fost

Alegeri prezidențiale 2024

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William la Centerpoints Awards, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
brad de craciun jpeg
alimentatie sanatoasa jpeg
Calendar 5 decembrie: 2017   Regele Mihai I, ultimul suveran al României, a murit în Elveția, la vârsta de 96 de ani jpeg
sardinia, italia   freepik jpg
depozite bancare jpg
reginele romaniei jpg
Târgul de Crăciun Timișoara 2023
bridge 7770337 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net