Am trăit s-o vedem şi pe-asta! 100 de lei, un kilogram de caşcaval
Târgul de Crăciun de la Timişoara, care a fost inaugurat cu mare fast pe 1 decembrie este una din marile dezamăgiri ale locuitorilor oraşului. Aceştia au rămas ca la dentist când au văzut ce preţuri au afişat comercianţii.
Primăria Timişoara se laudă că ediţia a şaptea a Târgului de Crăciun este cea mai bogată de până acum, cu aproape o sută de căsuţe de lemn în care firmele oferă bunătăţi pentru perioada de sărbători.
Peste tot atârnă cârnaţi afumaţi, de toate mărimile şi grosimile, şunci, ciolan, slănină, pastramă, caltaboş, lebăr, jambon, tobă, sângerete. Toate mută nasurile din loc trecătorilor.
Potenţialilor cumpărători le trece însă pofta de mâncare când văd preţurile afişate. Nimic nu e mai ieftin de 30 de lei kilogramul. Chiar şi jumările, bucăţi de grăsime ţinute la borcan, costă nu mai puţin de 50 de lei/kg. Dar, vedeta târgului este un stand unde caşcavalul atinge preţul exorbitant de 100 de lei pe kilogram! Cine va cumpăra oare?