Ce le-a transmis Oprescu bucureştenilor, din spatele gratiilor

Ultima actualizare:

    Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, arestat pentru ca ar fi primit mită 25.000 de euro, susţine că este nevinovat şi îi roagă pe bucureşteni să mai aibă “puţintică răbdare”.foto: Mediafax
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, arestat pentru ca ar fi primit mită 25.000 de euro, susţine că este nevinovat şi îi roagă pe bucureşteni să mai aibă “puţintică răbdare”.foto: Mediafax

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, arestat pentru ca ar fi primit mită 25.000 de euro, susţine că este nevinovat şi îi roagă pe bucureşteni să mai aibă “puţintică răbdare”.

Edilul cere Curţtii de Apel Bucureşti să-l elibereze şi susţine că acei bani reprezentau un împrumut. El intenţiona să îşi plătească taxele şi impozitele din acea sumă, dar nu ştia de unde provine, a spus Sorin Oprescu în faţa judecătorilor, informează stirileprotv.ro.

“Este un om care se pregătşte pentru contestaţii, este un om care nu trăieşte din speranţe, ci din lucruri foarte clare, certe. Doreşte să dea declarţii, doreşte să-şi rezolve problemele pe fondul cauzei. Ne-a cerut să nu invocăm problemele sale medicale, ci să solicităm administrarea de probe corespunzătoare poziţiei pe care domnia sa o va exprima.”, a declarat avocatul primarului, Alexandru Chiciu.

Acelaşi avocat a declarat că Sorin Oprescu nu-şi va da demisia.

“Răspunsul este foarte clar, NU demisionează din funcţia de primar. Mesajul pe care-l transmite este pe de o parte pentru bucureşteni, îi roagă să aibă încredere în el, şi pe de altă parte, toţi cei care s-au grăbit deja să-l eticheteze persoană coruptă, ar trebui, şi-l citez «să mai aibă puţintică răbdare»”.

Edilul, arestat pentru 30 de zile

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu a fost reţinut sâmbătă noaptea (5 septembrie), a fost arestat, fiind acuzat de luare de mită, iar duminică (6 septembrie) a fost arestat pentru 30 de zile. Un denunţător susţine că i-a dat edilului mită de un milion de euro, în ultimii trei ani.

Ce avere are Sorin Oprescu

Potrivit declaraţiei de avere, Sorin Oprescu deţine două terenuri intravilane, în comuna Ciolpani (judeţul Ilfov) şi Predeal, un aparatament şi o vilă, obiecte de arte, de cult, sume importante de bani şi bijuterii. Primarul Sorin Oprescu are un teren intravilan de 1.000 de metri pătraţi în Ciolpani, în apropiere de Bucureşti şi un alt teren intravilant în Predeal, cu suprafaţa de 500 de metri pătraţi.

Tot în Ciolpani, Sorin Oprescu mai are o casă de locuit cu o suprafaţă de 480 metri pătraţi. În Capitală, acesta este proprietarul unui apartament de 172 de metri pătraţi. Edilul mai deţine obiecte de artă în valoare de 57.000 de euro, bijuterii, ceasuri şi aparate electronice de 25.000 de euro şi obiecte de cult de 9.000 de euro.

Sorin Oprescu are în conturi 156.671 de lei şi 32.800 de dolari. În declaraţie de avere mai sunt menţionate şi două contracte de concesiune, în valoare de 8.000 de lei, respectiv de 597.400 de lei şi 25.000 de euro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Statiunea Saturn jpg
image
image
image
image
image
image
tanorexia obsesia pentru o piele bronzata cum se trateaza afectiunea 18715946 jpg
pod braila jpg
schit tanacu 1 jpg
bacsis sua png
Alergii FOTO Shutterstock jpg
girafa jpg
Statiunea Saturn jpg
trandafiri pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net