Ce se întâmplă dacă angajații de la stat și privat nu prezintă certificatul digital

Ultima actualizare:

    Certificatul verde Covid poate fi prezentat și în format electronic, de pe telefon Fotografii: Inquam
Certificatul verde Covid poate fi prezentat și în format electronic, de pe telefon Fotografii: Inquam

Certificatul digital COVID, tot mai aproape să sevină obligatoriu pentru angajații de la stat și de la privat. Proiectul a trecut de comisiile Senatului și va fi supus la vot în Senat miercuri, apoi merge în Camera Deputaților, care este for decizional. Iată ce se întâmplă dacă angajații nu prezintă certificatul digital la serviciu!

Comisiile reunite, juridică şi de sănătate, au aprobat, marţi, cu majoritate de voturi, propunerea legislativă privind introducerea certificatului digital Covid pentru angajații unor unităţi publice şi private. Preşedintele Comisiei juridice, Iulia Scântei, a menţionat că şi vizitatorii acestor instituţii trebuie să se supună aceloraşi reguli, anunță Hotnews, care citează Agerpres.

Proiectul va fi supus la vot în Senat miercuri, apoi merge în Camera Deputaților, care este for decizional.

  • Conducerea unităţilor publice şi private verifică certificatelor digitale prin intermediul aplicaţiei mobile "Check DCC".
  • Raporturile de serviciu în baza cărora îşi desfăşoară activitatea personalul din unităţile publice şi private care nu prezintă certificatul digital al UE privind COVID-19 se suspendă de drept, fără plata drepturilor salariale, pe o perioadă de 30 de zile.
  • Suspendarea se constată prin dispoziţia scrisă a organului de conducere al unităţii. În situaţia în care personalul din unităţile publice cumulează 30 de zile de suspendare, raportul de serviciu încetează de drept.
  • Potrivit unui amendament al lui Florin Cîţu însuşit de comisie, suspendarea de drept nu operează sau, după caz, încetează în cazul persoanei vaccinate cu cel puţin o doză de vaccin. În acest caz persoana vaccinată beneficiază de testarea gratuită la locul de muncă exclusiv până la încheierea la termen a schemei complete de vaccinare, având obligaţia încheierii schemei complete în termenul stabilit de normele medicale. Dovada efectuării primei doze de vaccin se face cu adeverinţa de vaccinare.
  • Nerespectarea obligaţiilor care revin în sarcina persoanele juridice reprezintă contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 50.000 lei la 100.000 lei, mai prevede proiectul.
  • Prevederile nu se aplică autorităţilor şi instituţiilor din cadrul autorităţii judecătoreşti, fiindu-le aplicabile dispoziţiile Legii nr. 114/2021 privind unele măsuri în domeniul justiţiei în contextul pandemiei de COVID-19.

Citește și:

Comisiile Senatului au aprobat introducerea certificatului verde pentru angajații de la stat. Ce urmează

10 locuri în care nu mai poți intra fără certificat verde

Alegeri prezidențiale 2024

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William la Centerpoints Awards, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
brad de craciun jpeg
alimentatie sanatoasa jpeg
Calendar 5 decembrie: 2017   Regele Mihai I, ultimul suveran al României, a murit în Elveția, la vârsta de 96 de ani jpeg
sardinia, italia   freepik jpg
depozite bancare jpg
reginele romaniei jpg
Târgul de Crăciun Timișoara 2023
bridge 7770337 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net