Bătaie pe banii cerşetoarei miliardare
Agitaţie mare de câteva zile în oraşul gorjean Târgu Cărbuneşti. Vestea despre comoara unei cerşetoare decedate s-a răspândit rapid, iar fraţi, nepoţi sau alte rude de care nimeni nu a auzit nimic până acum vor să pună mâna pe sacul burdişit cu bani.
A trăit singură într-o sărăcie lucie, fără ca vreo rudă să-i treacă pragul casei sale dărăpănate din satul Pojogeni. Elena Graicu avea 88 de ani şi toată lumea o cunoştea de pe străzile oraşului Târgu Cărbuneşti, unde cerea mâncare sau bani. Bătrâna beneficia şi de asistenţă socială, primind mâncare caldă acasă la fiecare două zile, iar la evenimentele organizate de primărie era prima la masă şi nu pleca până nu aduna într-o pungă şi ultima firimitură.
Mihai Mazilu, primarul din Tg. Cărbuneşti
Cu hainele sărăcăcioase, mersul greoi şi cu privirea suspicioasă, mereu tristă, nimeni nu a bănuit ce purta de fapt zi de zi bătrâna în sacul din rafie pe care îl ţinea pe umăr. Acolo, se ducea lună după lună pensia de 1.100 de lei, pe care o primea după ce a lucrat ca asistentă medicală, şi fiecare bănuţ pe care îl primea la colţul străzii din mila celor care credeau că o ajută să supravieţuiască.
Fratele Elenei Graicu
Atunci când s-a stins Elena Graicu, săptămâna trecută, primarul din Târgu Cărbuneşti a dat fără să stea pe gânduri 2.500 de lei pentru a pregăti înmormântarea femeii.
O asistentă de la Primărie, care se ocupa de bătrână, a mers acasă la ea să îi caute nişte haine mai bune şi a avut un şoc.
După moartea bătrânei, în casa ei din satul Pojogeni a fost găsit un sac cu bani
A dat peste comoara din colibă. În sacul din rafie erau 72.000 de lei şi 19 cecuri, valoarea totală fiind de peste 100.000 de lei. Banii au ajuns într-un cont special, iar dacă nu vor fi revendicaţi timp de un an vor intra în bugetul statului.
Sau cel puţin aşa se credea până acum două zile. Dacă atunci când a primit vestea, fratele Elenei, de care nu mai ştia nimic de 15 ani, a anunţat că nu vrea nici un leu, acum bărbatul e hotărât să ia şi ultimul bănuţ. Şi nu numai el. Pretendenţii la moştenire au început să apară rând pe rând în oraş. Toţi vor să dovedească că merită măcar o parte din averea cerşetoarei din Târgu Cărbuneşti.