Ce trebuie să faci în caz de incendiu

Ultima actualizare:

    Este important să știi ce trebuie să faci în caz de incendiufoto: Click!
Este important să știi ce trebuie să faci în caz de incendiufoto: Click!

Incendiul violent produs în noaptea de vineri spre sâmbătă (30 spre 31 octombrie) în clubul bucureștean „Colectiv” a tras un semnal de alarmă în România. Click! îți spune ce trebuie să faci în caz de incendiu, pentru a scăpa cu viață și pentru a reduce pe cât posibil urmările grave ale unui astfel de incident.

Dacă vrei să știi ce trebuie să faci în caz de incendiu, este foarte important să cunoști acest îndrumar. Dacă te afli într-o clădire în flăcari cel mai important lucru este să știi ce să faci, pentru a nu deveni dificil să ieși, se explică pe site-ul intitulat Fundația Pentru Pompieri. Și asta pentru că, uneori, ușile și ferestrele sunt închise sau blocate, așa că poate fi posibil să nu poți părăsi clădirea. Dacă nu știi ce trebuie să faci în caz de incendiu, este bine să citești cu atenție aceste sfaturi.

Ce trebuie să faci în caz de incendiu – Asigură-te că știi unde este ieșirea de urgență

Una dintre cele mai mari greșeli pe care le poți face este să nu cunoști decât o singură cale de ieșire din clădirea cuprinsă de flăcări. În orice clădire te-ai afla, oriunde ai fi și cu ocazia oricărui eveniment, este important să știi dacă există mai mult de o ieșire sau intrare. Dacă te întrebi ce trebuie să faci în caz de incendiu, unul dintre sfaturile cel mai de preț este acesta: ar trebui să știi întotdeauna ce ieșire alternativă există, pentru că este posibil ca ieșirea principală să fie blocată sau închisă în timpul incendiului.

Un alt avertisment al color de la Fundația Pentru Pompieri este referitor la lifturi. Acestea sunt scoase din funcțiune în mod automat în timpul incendiului, din cauză că este oprită alimentarea cu energie electrică. Ce trebuie să faci în caz de incendiu? Dacă nu cunoști un alt traseu, poți rămâne blocat în cladire.

Ce trebuie să faci în caz de incendiu – Evacuarea pe fereastră

Dacă spațiul incendiat are ferestre, este bine să le iei în calcul pentru a te salva, dar trebuie să ai mare grijă la câteva aspecte. Dacă vrei să știi ce trebuie să faci în caz de incendiu, e bine să ai grijă la evacuarea pe fereastră, mai ales dacă aceasta se află la etajul al doilea al imobilului respectiv sau și mai sus. În acest caz, este nevoie să fii asistat. Nu sări de la această înălțime, pentru că poate fi fatal. „Deschide fereastra și folosește un cearșaf alb agățat de tocul geamului drept semnal SOS. În acest fel, pompierii vor fi în măsură să te localizeze și să te salveze”, se explică pe site-ul Fundației Pentru Pompieri.

Ce trebuie să faci în caz de incendiu – Sfaturi utile de la Fundația Pentru Pompieri

  • Acoperă-ți gura și nasul cu o bucată de îmbrăcăminte, pentru a putea respira, și asigură-te că te poți deplasa cât mai repede posibil spre ieșire.
  • Când părăsești o clădire în flăcări, ar trebui să stai întotdeauna cât mai aproape de podea, pentru că acest lucru îți va permite să inhalezi cât mai puțin fum. Inhalarea de fum este extrem de periculoasă și poate duce rapid la pierderea cunoștinței.
  • Deoarece incendiul se dezvoltă rapid, crește nivelul cantității de fum și căldură, iar în apropierea podelei există întotdeauna fum mai puțin asta îți va permite părăsirea clădirii în situații mai bune. În plus, temperatura la nivelul podelei este mult mai mică în comparație cu plafonul, unde temperatura poate atinge 800°/1.000° C. De aceea, deplasează-te la un nivel cât mai jos, pentru a evita arsurile.
  • În cazul unei situații de urgență, stabilește din timp un loc de întâlnire cu membrii familiei tale. Pe măsură ce fiecare persoană din familie este evacuată în siguranță, acestea ar trebui să meargă la locul de întâlnire.
  • Nimeni nu ar trebui să se întoarcă după ceilalți sau să plece în căutarea lor.
  • Când toată lumea ajunge acolo, vei ști ce membri ai familiei sunt în siguranță.
  • Dacă cineva nu ajunge, anunță imediat pompierii, iar aceștia vor căuta și salva acea persoană.
  • Niciodată să nu te întorci în casa cuprinsă de flăcări.
  • Pentru a fi capabil să părăsești clădirea în condiții de siguranță, montează-ți în casă detectoare de fum.
  • Dacă nu ai montate detectoare de fum, este foarte probabil să observi fumul după ce este deja prea târziu.
  • Un detector de fum ar trebui să-ți acorde timp suficient pentru a ieși din casă.
  • Cele mai bune tipuri de detectoare de fum sunt cele conectate direct la o centrală.
  • Verifică bateriile acestora cel puțin de două ori pe an.
  • Dacă electricitatea este oprită pentru un motiv oarecare, bateriile vor acționa în calitate de backup.
Alegeri prezidențiale 2024

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William la Centerpoints Awards, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
brad de craciun jpeg
alimentatie sanatoasa jpeg
Calendar 5 decembrie: 2017   Regele Mihai I, ultimul suveran al României, a murit în Elveția, la vârsta de 96 de ani jpeg
sardinia, italia   freepik jpg
depozite bancare jpg
reginele romaniei jpg
Târgul de Crăciun Timișoara 2023
bridge 7770337 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net