Conducerea Spitalului Județean Suceava a demisionat
Managerul Spitalului Județean Suceava, Florin Filip, și directorul medical al unității, Doina Ganea Motan, și-au înaintat, aseară, demisiile. Astfel, Spitalul Județean Suceava rămâne fără conducere, directorul de îngrijiri medicale, Mihaela Hreceniuc, aflându-se în izolare la domiciliu.
Potrivit Monitorului de Suceava, în cursul serii de miercuri mai mulți medici din cadrul spitalului județean l-au contactat pe prefectul județului Alexandru Moldovan pentru a-i aduce la cunoștință faptul că unitatea spitalicească a rămas fără conducere. Medicii l-au rugat să facă demersurile necesare pentru ca spitalul să iasă din această situație. Cadrele medicale sunt îngrijorate de faptul că li se termină echipamentele de protecție de pe secții, în timp ce în depozitele spitalului sunt astfel de materiale, dar nu există o organizare pentru ca acestea să fie distribuite.
În spitalul groazei se află aproximativ 300 de persoane internate, iar pacienţii se plâng de faptul că au parte de un tratament inuman.
Anterior demisiei în bloc, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că 200 de cadre medicale din Suceava au fost infectate cu coronavirus. Este vorba despre 45 de medici, 77 asistenţi medicali, 24 infirmiere, 10 îngrijitoare şi personal auxiliar 44.
În 25 martie, Nelu Tătaru, care era secretar de stat în MInisterul Sănătăţii, a propus suspendarea contractului pentru managerul Spitalului Judeţean Suceava, Vasile Râmbu, iar şeful CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a fost de acord. La momentul acela, 80 de cadre medicale erau confirmate cu coronavirus.
Klaus Iohannis a retras, ieri, decorația pe care o primise spitalul - Ordinul "Meritul Sanitar" în grad de Cavaler
Președintele Klaus Iohannis a retras, miercuri, Ordinul "Meritul Sanitar" în grad de Cavaler oferită Spitalului Județean de Urgență "Sfântul Ioan cel Nou" din Suceava, în urma gravelor deficiențe în activitate constatate în perioada stării de urgență provocate de pandemia de COVID-19.