”Cuibușorul de nebunii” al lui Carol II, la mezat pentru 525.000 de euro

Ultima actualizare:

    Vila Carola din Sinaia are o istorie strâns legată de cea a orașului în care s-a născutfoto: Artmark Historical Estate
Vila Carola din Sinaia are o istorie strâns legată de cea a orașului în care s-a născutfoto: Artmark Historical Estate

Vila Carola din Sinaia, scoasă la licitație de către cei de la Artmark Historical Estate, se bucură de o istorie cu totul special. Istoria ei o menționează ca reședință a prințului moștenitor Carol (viitorul Reege Carol al doilea) și a Elenei Lupescu. Locație selectă și cochetă, această vilă, cândva hotel, a fost locul secret de întâlnire al amanților Elena Lupescu și Carol, prințul moștenitor. Cei doi se cunoscuseră în februarie 1925, iar vila Carola, reședința de la acea ora a Elenei Lupescu, avea să fie locul secret de întâlnire.

De asemenea, istoria vilei este legată de începuturile vieții turistice în Sinaia, în cea de a doua parte a secolului al XIX-lea. Primul ei proprietar, fostul valet al prințului Dimitrie Ghica, austriacul Jóseph Ungarth, era la 1870 primul ”hotelier” al comunei Podul Neagului (Sinaia avea să fie atestată ca oraș la 1 decembrie 1874).

Însărcinat să administreze primul hotel din Sinaia, Joseph Ungarth avea să își construiască ulterior propria afacere, ridicând în cursul anului 1896 Vila Carola. Fiind proprietar de hoteluri şi un restaurator de mare valoare, după ce renunță la Hotelul Caraiman, austriacul se ocupă de Vila Carola, închiriindu-i camerele în regim de pensiune. Luxul și confortul au reprezentat cuvintele cheie pentru toţi cei care se retrăgeau la Vila Carola, austriacul ştiind cum să le facă cât mai plăcută fiecare şedere. Astfel, grădina vilei era întreţinută de un grădinar, exista o trăsură a pensiunii care permitea vizitatorilor să se plimbe spre locaţiile dorite, iar un cal era pus la dispoziţia celor care doreau sa înveţe să călărească.

Vila își trage numele de la cel al soacrei lui Constantin NoicaMicul hotel poartă numele fiicei lui Jóseph Ungarth, Carola, cea care avea să devină ani mai târziu soacra lui Constantin Noica. Marele filosof se căsătorea în 1934 cu Wendy Muston, fiica lui Walter și Carola Muston, cunoscând-o pe aceasta încă din copilărie și curtând-o în perioada în care acesta se afla înrolat la Sinaia (1931-1932).

Vila poartă în pereții ei o istorie încărcată, care ne descoperă, printre altele, și cum în 1927, camerele sale îl cazau și pe cunoscutul dirijor și violonist american de origine rusă, Yehudi Menuhin. Acesta avea să petreacă la vârsta de 11 ani două luni drept oaspete al Vilei Carola, timp în care frecventa Vila Luminiș, pentru lecţiile de vioară oferite de George Enescu.Vila se află așadar la 120 de kilometric distanță de București, chiar în central orașului. Cu o suprafață totală de circa 1.600 de metri pătrați, Vila Carola are un preț de pornire la licitație de 525.000 de euro, iar estimarea maximă de vânzare a celor de la Artmark Historical Estate nu depășește 575.000 de euro. Ca un bonus, trebuie spus că reședința va fi putea intra într-un program special de restaurare cu bani europeni prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, în funcție și de doleanțele viitorului ei proprietar. 

Alegeri prezidențiale 2024

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William la Centerpoints Awards, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
brad de craciun jpeg
alimentatie sanatoasa jpeg
Calendar 5 decembrie: 2017   Regele Mihai I, ultimul suveran al României, a murit în Elveția, la vârsta de 96 de ani jpeg
sardinia, italia   freepik jpg
depozite bancare jpg
reginele romaniei jpg
Târgul de Crăciun Timișoara 2023
bridge 7770337 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net