Cum s-a prăbuşit poarta de intrare în Timişoara. Explicaţia halucinantă a autorităţilor
La o săptămână de la furtuna violentă în urma căreia cinci oameni au murit, Iluminatul stradal a fost reluat pe majoritatea străzilor din Timişoara. Anunţul a fost făcut de primarul Nicolae Robu, în timp ce consilierul personal al acestuia vine cu o ipoteză în privinţa prăbuşirii porţii de intrare în municipiu peste o maşină în care se afla un tânăr ce şi-a piedut viaţa.
Primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu a anunţat, pe Facebook, că iluminatul public a fost reluat, după ce a fost grav afectat de furtuna de duminica trecută.
”Iluminatul stradal a început să-şi reintre în normalitate! Majoritatea străzilor au fost iluminate astă-noapte! Enel s-a ţinut de cuvânt! Aşa cum v-am informat, Enel a promis că, după ce va fi reuşit să asigure alimentarea cu energie electrică a, practic, tuturor consumatorilor casnici, se va ocupa de iluminatul stradal. Şi asta s-a întâmplat ieri, astfel încât, azi-noapte, pe majoritatea străzilor din oraş, a fost lumină. Un nou mare pas spre normalitate! Mai avem, mai avem multe de remediat, dar... mergem înainte! Solidari în faţa greutăţilor şi încrezători în capacitatea noastră de a le depăşi!”, a scris Nicolae Robu.
Consilierul personal al primarului, Cătălin Iapă, încercat să găsească un motiv al prăbuşirii porţii de intrare în oraş peste o maşină în care se afla un tânăr de 24 de ani şi a lansat o ipoteză. Oficialul spune că această poartă ar fi fost lovită de bucăţi de acoperiş smulse de vânt, aceasta fiind şi cauza prăbuşirii.
”Legat de poarta de pe Calea Lugojului: sunt sigur 100% că până la ea au ajuns bucăţi de acoperiş aduse de vânt! Foarte probabil, din filmare şi din poze, să fi fost şi lovită de bucăţile de acoperiş aduse de vânt! Fac această postare cu părere de rău pentru nefericitul eveniment şi conştient că acum nu se poate da timpul înapoi pentru a fi evitat şi în acelaşi timp crezând cu tărie că o anchetă făcută de specialişti e obligatorie. Am postat astăzi pentru că, până la finalizarea anchetei, e important ca dacă există argumente concrete sau anumite dovezi e bine ca publicul să le ştie”, a scris Iapă, pe Facebook, postând şi fotografii în susţinerea ipotezei sale.
Procurorii timişeni au întocmit dosare penale şi cercetează decesele celor cinci persoane care au murit în judeţul Timiş în timpul furtunii de duminica trecută. Una dintre anchete vizează poarta de intrare în Timişoara, pe Calea Lugojului, care la furtună s-a prăbuşit peste o maşină, omorând astfel un tânăr de 24 de ani care a tras autoturismul pe dreapta, aşteptând să termina vijelia.
Poarta de la intrarea în oraş a fost amenajată de Primăria Timişoara în vara anului 2015. Lucrarea a costat 56.000 de euro.