Doi copii din Teleorman au ajuns într-un centru de plasament, după ce părinții s-au îmbolnăvit de coronavirus

Ultima actualizare:

    Doi copii au ajuns într-un centru de plasament după ce părinţii lor şi ceilalţi doi fraţi au fost testaţi pozitiv cu COVID-19Foto: Pixabay
Doi copii au ajuns într-un centru de plasament după ce părinţii lor şi ceilalţi doi fraţi au fost testaţi pozitiv cu COVID-19Foto: Pixabay

Situație șocantă în Teleorman. Doi copii au ajuns într-un centru de plasament după ce părinţii lor şi ceilalţi doi fraţi au fost testaţi pozitiv cu COVID-19. Pentru că au rămas singuri, autorităţile locale au decis mutarea temporară a copiilor într-unul dintre centrele din judeţ. Ordonanţele militare permit preluarea temporară a copiilor de stat în astfel de cazuri, dacă nu au rude care să-i poată îngriji.

O familie din Zimnicea trece prin moente dramatice. Părinţii şi doi din cei patru copii ai lor au fost testaţi pozitiv cu COVID-19. Bolnavii au ajuns la Institutul Matei Balş din Bucureşti, potrivit observator.tv.

Doi fraţi care nu au virusul au rămas acasă în grija unei asistente maternale. Pentru că nu mai au rude care să aibă grijă de ei, minorii au fost preluaţi de Protecţia Copilului. Copiii vorbesc zilnic la telefon cu părinţii şi fraţii lor aflaţi în spital. Pentru moment sunt ţinuţi separat de ceilalţi minori din centru, până când şi a doua testare îi va confirma negativ. Este primul caz de acest gen de la noi din țară, însă autoritățile se tem că vor urma și altele.

"I-am preluat în Centrul de Plasament. Fiind contacţi ai acelor persoane, angajaţii de la DGASPC se protejeaza, sunt imbracati in acele combinezoane, ochelari, masti, astfel incat sa nu existe o eventuala infectare cu coronavirus.", a declarat Ionel Cristescu, președinte CJ Teleorman, conform sursei citate mai sus.

Specialiștii atrag atenția asupra faptului că acest lucru reprezintă o traumă pentru copii

"Este traumatizant pentru că acei copii sunt rupți dintr-odată de părinți, copilul nu știe care este starea lor, nu știe ce se va întâmplă, viitorul este incert, și atunci se gândește că va rămâne singur de tot. E importantă abordarea de la centru, să li se asigure psihoterapie, să aibă contact permanent cu părinții", a explicat psihologul Monica Dobrea.

În mai multe orașe din țară au fost pregătite camere speciale in astfel de centre. Aici vor ajunge copii care nu au alte rude care sa le aibă grijă. Vor sta aici în plasament temporar până când părinți vor ieși din spital sau din carantină.

CItește și

Avertisment: vârful epidemiei, în jurul Paştelui. Autoritățile au pregătit deja trecerea la ”scenariul 4” al epidemiei

LIVE CORONAVIRUS ROMÂNIA. 1.815 de persoane confirmate pozitiv, 43 de decese

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Harry serios, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
1280px Podul de la Cernavodă distrus în 1916 jpg
poligon explozie jpg
ucraina png
Schengen shutterstock 9 jpg
lidl jpg
profi1 jpeg
cna consiliul national al audiovizualului Foto Facebook jpg
masina electrica
image
actualitate.net
image
actualitate.net