După 5 ani, fosta vilă a lui Ceaușescu din Predeal nu-și găsește cumpărător

Ultima actualizare:

    Fosta vilă de protocol din Predeal a lui Ceaușescu nu-și găsește de 5 ani cumpărătorFoto: artmarkhistoricalestate.ro
Fosta vilă de protocol din Predeal a lui Ceaușescu nu-și găsește de 5 ani cumpărătorFoto: artmarkhistoricalestate.ro

Vilele de protocol folosite de Nicolae Ceaușescu în timpul regimului său, dar chiar și în perioada anterioară acestuia, sunt răspândite prin toată țara. Una dintre ele, cea din Predeal, este scoasă la vânzare prin Artmark Historical Estate, divizia casei de licitaţii Artmark specializată în vânzarea monumentelor istorice şi artistice, de nu mai puțin de 5 ani, timp în care nu și-a găsit cumpărător, deși prețul de vânzare a scăzut între timp de la 380.000 euro la 300.000 euro.

Povestea casei din Predeal începe în anul 1927. Casa a fost construită de profesorul Teodor Vasilescu, iar ulterior, în 1934, imobilul a fost achiziționat pentru 160.000 lei de către Comitetul Școlar al Municipiului Ploiești. Vila de protocol, construită în 1927, se află în zona Cioplea, o zonă rezidenţială din Predeal, fiind împrejmuită de arbori seculari şi cu o curte perfect nivelată. Între 1950 și 1958, imobilul a devenit prima casă de protocol a lui Nicolae Ceauşescu, când reşedinţa se afla în administrarea Ministerului Forţelor Armate, iar Ceauşescu îndeplinea funcţiile de ministru adjunct la Ministerul Apărării Naţionale şi Şef al Direcţiei Superioare Politice a Armatei. Din 1961, Ceaușescu a primit o altă vilă de protocol, aflată în apropiere, ce-i aparținuse lui Gheorghe Apostol, cel care, patru ani mai târziu, ar fi trebuit să devină urmașul lui Gheorghe Gheorghiu-Dej la șefia Partidului Muncitoresc Român, așa cum se numea, pe atunci, viitorul PCR.

Prețul fostei vile a lui Ceaușescu a scăzut cu 80.000 de euro în cinci ani

După 1965, vila de protocol trece în administraţia Întreprinderii Economice de Odihnă, ieşind de sub jurisdicția Ministerului Apărării chiar în anul în care Nicolae Ceauşescu devenea secretar general al Partidului Comunist. Vila este construită într-un stil architectural tradițional, ocupă  322 de metri pătrați, are 2 niveluri, 8 camere, însă terenul pe care se află depăşeşte 1.300 de metri pătrați. Panorama este, de asemenea, de excepție, din față văzându-se abruptul nordic al Munților Bucegi, în spate priveliștea fiind dominată de Munții Piatra Mare și Postăvarul. Cât timp a aparținut statului, ea a fost cunoscută drept „Vila Vânătorul”, ulterior fiind rebotezată „Vila Andreea”, În 2003 a fost cumpărată de un om de afaceri din Brașov care și-a mutat în ea reședința familială. Deși are o poziție atractivă și vecinătăți aproape la fel de faimoase, se pare că fosta vilă folosită de Ceaușescu nu vrea să își schimbe, prea curând, proprietarul, chiar dacă, în cei cinci ani de când e scoasă la vânzare, prețul acesteia a scăzut de la 380.000 de euro, așa cum apărea în aprilie 2014, la 300.000 de euro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Alexandru Ciucu, naș de botez pentru Alma și Irina   Instagram (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
frica jpg
nasterea domnului jpg
index (34) webp
casa din care se auzeau zgomotele jpg
Insomnie jpg
targ craciun sibiu 2 jpg
shutterstock 1940409940 jpg
pufuleti jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net