Evaluarea naţională 2015: cum se desfăşoară examenele

Ultima actualizare:

    Evaluarea naţională 2015: Elevii care vor încălca regulile vor fi eliminaţi Foto: Adevărul
Evaluarea naţională 2015: Elevii care vor încălca regulile vor fi eliminaţi Foto: Adevărul

Absolvenții claselor a VIII-a s-au putut înscrie până miercuri (17 iunie) la Evaluarea Națională 2015. Probele se vor desfășura săptămâna viitoare, iar primele rezultate vor fi afișate pe 26 iunie. După fiecare probă scrisă, comisiile din școli trebuie să verifice, prin sondaj, înregistrările audio-video din sălile de examen.

Examenele pentru Evaluarea Națională 2015 încep luni, 22 iunie, când se va desfășura proba scrisă la Limbă și literatură română. A două zi, marți 23 iunie, este proba scrisă la Limbă și literatură maternă, iar miercuri, 24 iunie, elevii au ultimul examen, cel la Matematică, scrie Realitatea.net

Evaluarea Naţională 2015. Primele rezultate vor fi afișate vineri, 26 iunie, până la ora 16:00. În aceeași zi, absolvenții de gimnaziu nemulțumiți de note pot să depună contestații, până la ora 20:00. Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, vor fi afișate marți, 30 iunie.

Evaluarea Națională 2015: Înregistrările audio-video, verificate după fiecare probă

O premieră a examenelor din acest an este reprezentată de verificarea, prin sondaj, după fiecare examen, a înregistrărilor audio-video din sălile în care elevii au susținut probele la Evaluarea Naţională 2015.

Metodologia prevede că, "în cazul în care, la verificarea prin sondaj, se constată nereguli, fraude sau tenative de fraudă ori în cazul în care există sesizări privitoare la nereguli, fraude sau tenative de fraudă, verificarea se face pentru înregistrările din toate sălile de examen din școala respectivă".

Evaluarea Naţională 2015. Ce nu au voie să facă elevii

Candidaților de la Evaluarea Națională 2015 le este interzisă intrarea în sălile de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete. De asemenea, li se interzice să aibă asupra lor, "în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare și altele asemenea sau în băncile în care sunt așezați în sălile de examen, orice fel de lucrări: manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare, notițe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidați".

Evaluarea Națională 2015. Elevii nu au voie să între în examen nici cu telefoane mobile, căști sau orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare, ce permite conectarea la internet și la rețelele de socializare, care ar putea fi folosite pentru rezolvarea subiectelor, pentru realizarea calculelor sau pentru comunicarea între candidați și cu exteriorul.

Candidații de la Evaluarea Națională 2015 nu au voie să vorbească între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale. Elevii care încalcă aceste reguli sunt eliminați din examen și primesc notă 1 pe lucrare, indiferent dacă au copiat sau au încercat să copieze.

Evaluarea Naţională 2015. La ce oră începe examenul

Elevii sunt așezați în sălile de examen câte unul în bancă, în ordine alfabetică. Evaluarea Națională 2015 începe la ora 9:00, moment în care în fiecare sală de examen se deschid plicurile sigilate cu varianta de subiecte multiplicată. Elevii trebuie să fie în săli până cel târziu la ora 8:30.

Evaluarea Națională 2015. Durata fiecărui examen este de 120 de minute, din momentul în care fiecare elev a primit subiectele. În fiecare sală, elevii sunt supravegheați de doi asistenți - care sunt profesori de altă specializare decât cea la care absolvenții dau examen. Unul dintre asistenți stă în fața clasei, celălalt în spatele clasei și răspund de asigurarea ordinii și a liniștii în sală, se arată în metodologie.

Evaluarea Naţională 2015. Fiecare elev primește o coală de hârtie pe care trebuie să își scrie cu majuscule numele, prenumele tatălui, toate prenumele personale, în ordinea în care sunt trecute în actul de identitate. Candidații primesc atâtea coli și ciorne marcate cu ștampilă școlii câte le sunt necesare.

Din momentul distribuirii subiectelor, niciun elev nu mai poate să între în sala de examen. Cei care nu se află în sală își pierd dreptul de a mai susține Evaluarea Națională în această sesiune.

Evaluarea Naţională 2015. Elevii au voie să folosească numai cerneală sau pastă de culoare albastră

Evaluarea Naţională 2015. Pentru rezolvarea subiectelor, elevii au voie să folosească numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru realizarea schemelor și desenelor, creion negru. La examenul de la Matematică, elevii pot să folosească instrumente de desen. În schimb, li se interzice acestora să folosească mijloace de calcul.

Evaluarea Națională 2015. Candidaţii care vor să corecteze o greșeală taie fiecare rând din pasajul greșit, cu o linie orizontală. În cazul în care unii elevi vor să își transcrie lucrarea, fără să depășească limită de timp de 2 ore, aceștia primesc alte coli de examen - lucru consemnat de către profesorii asistenți în procesul-verbal de predare-primire a lucrărilor scrise.

După ce își încheie lucrările, elevii numerotează foile sub îndrumarea asistenților, numai cu cifre arabe, în partea de jos a paginii, în colțul din dreapta, indicând pagina curentă și numărul total de pagini (de exemplu, sub formă 3/5, dacă elevul numerotează pagină a treia și a scris în total cinci pagini). Predau apoi lucrările asistenților și semnează pentru confirmarea predării lucrării și a numărului de pagini.

Rezultate Evaluarea națională 2015

Bacalaureat 2015 subiecte Geografie, Biologie, Chimie, Fizică 

Alegeri prezidențiale 2024

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William la Centerpoints Awards, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Alimente care devin toxice la frigider  Sursa foto shutterstock 1976067755 jpg
brad de craciun jpeg
alimentatie sanatoasa jpeg
Calendar 5 decembrie: 2017   Regele Mihai I, ultimul suveran al României, a murit în Elveția, la vârsta de 96 de ani jpeg
sardinia, italia   freepik jpg
depozite bancare jpg
reginele romaniei jpg
Târgul de Crăciun Timișoara 2023
image
actualitate.net
image
actualitate.net