Fac brânză de burduf ca în 1412 și au fost premiați cu ”o stea de aur”
Brânza de burduf produsă de Ferma Cățean din Rotbav, județul Brașov, a primit calificativul de „o stea de aur”, pentru calitate și gustul deosebit. Certificatul este recunoscut la nivel mondial, scrie paginadeagricultura.ro.
Produsele fermei au participat anul acesta la „International Taste & Quality Institute Superior Taste Award”, o competiție în care produsele culinare sunt premiate pentru calitatea și gustul lor deosebit.
„În urma unei testări «în orb» realizată în luna aprilie de aproximativ 100 de bucătari și somelieri din întreaga lume, am obținut o stea de aur. S-au analizat mai multe aspecte ale produsului precum gust, miros, textură și aspect. Fiind un produs atestat tradițional, rezultatele testării au fost foarte bune. Certificatul este recunoscut la nivel mondial”, au declarat producătorii.
La ferma celor trei frați Cățean – Silviu (medic veterinar), George (economist) și Ionuț (cascador) – se produc brânzeturi după aceeași rețetă pe care au folosit-o și strămoșii lor.
Brânza de burduf din țara Bârsei – Brașov este atestată documentar încă din 1412, scrie aceeași sursă.