«Cine nu ne lasă să facem grătare? N-am văzut picior de inspector»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

„Legea picnicului" nu a ajuns şi în pădurile din jurul Capitalei. Pentru a profita de vremea frumoasă mii de bucureşteni au ieşit ieri la un grătar completat cu o băutură rece. Deşi autorităţile ar fi trebuit să amenajeze spaţii speciale pentru pregătirea micilor şi a fripturilor acestea au lipsit cu desăvârşire, iar petrecăreţii şi-au făcut de cap pe unde au apucat.

Pădurea Cernica. Dacă nu ştiai unde este această zonă verde puteai să te iei liniştit după fumul gros care se ridica din armata de grătare plasate peste tot, în pădure sau pe dealul din faţă.

Bucureştenii au profitat de vremea frumoasă şi au ieşit cu mic cu mare la iarbă verde

simeon stalpnicul png

Petrecăreţii au parcat pe unde au putut, au scos mâncarea şi băutura şi au pornit distracţia. Cum despre locurile speciale pentru picnic nu ştia nimeni nimic, fiecare s-a adaptat.

În familia Badea bărbaţii stau la un pahar de vorbă, iar femeile încing grătarele

simeon stalpnicul png

„Când am venit erau unii care ne-au luat 5 lei pe nişte saci de plastic şi când i-am întrebat unde este locul special pentru pregătit mâncarea au râs de s-au tăvălit. Ne-au zis să stăm liniştiţi că nu ne face nimeni nimic", ne-a povestit uimită Ioana Badea în timp ce pregătea masa.

Şerban Toma s-a apucat de grătar cu inima îndoită: îl pregăteşte în zonă neamenajată

simeon stalpnicul png

Pensionarul Şerban Toma a pregătit deja un adevărat festin culinar dar nu este cu conştiinţa împăcată: „Nu este normal să nu respecţi legea dar nu există locuri amenajate aşa că ne-am adaptat. Dar stau cu inima în pioneze poate doamne fereşte vine cineva şi se ia de noi".

Lângă el de pe o pătură Nea Titel îl linişteşte. „Stai bre cuminte că nu au apărut normele totul este minciună să sperie fraierii".

În cele trei ore cât reporterii Click au zăbovit în zonă, autorităţile nu şi-au făcut apariţia, deşi Guvernul a stabilit ca la nivel naţional, cu ocazia ­mi­­niva­­canţei de 1 mai, în principalele zone verzi să se împartă fluturaşi care să informeze populaţia despre prevederile „Legii picnicului".

30 ha de pădure transformate în scrum de la un grătar

În jur de 30 de hectare de teren forestier din apropiere de municipiul Vatra Dornei au fost cuprinse de flăcări duminică, 29 aprilie, la prânz. Sute de oameni au fost mobilizaţi pentru a stinge unul dintre cele mai grave incendii de pădure izbucnite în ultimii ani în Bucovina.

Sute de oameni au participat la stingerea focului

simeon stalpnicul png

La 24 de ore de la izbucnirea focului, oamenii încă se luptau să ţină sub control focul care ardea mocnit. Pompierii suceveni spun că este cel mai grav incendiu pe care au fost nevoiţi să-l anihileze în ultimii ani, nu neapărat din cauza suprafeţei mari de pădure cuprinsă de flăcări, ci a faptului că focul arde mocnit în resturile de material lemnos rezultate din exploatarea forestieră.

simeon stalpnicul png

Cauza focului, stabilită de specialişti, a fost un grătar lăsat nesupravegheat de către un localnic de 40 de ani, plecat să culeagă ciuperci în pădure. De altfel, acesta a fost şi cel care a sesizat pompierilor, telefonic, despre apariţia incendiului. Bărbatul este cercetat penal în stare de libertate pentru distrugere din culpă.

Şi a doua zi pompierii s-au luptat să ţină sub control focul mocnit

simeon stalpnicul png

"S-a intervenit cu şapte TAF-uri, 30 de drujbe, 20 de motopompe şi mijloace de primă intervenţie. Au ars aproximativ 30 de hectare de resturi de exploatare şi litieră din fondul forestier. Incendiul a izbucnit din cauza unui foc deschis în spaţii deschise", a declarat Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.

Iată cum alegi muştarul pentru un grătar perfect

„Muştarul este un aliment sănătos dacă toate ingredintele sunt naturale, tocmai de aceea le recomand oamenilor să cumpere un muştar de calitate, chiar dacă e mai scump. În plus, este foarte bine ca produsele din carne preparate la grătar să fie asociate cu muştarul, deoarece acesta reduce din efectul substanţelor periculoase eliberate din alimentele pregătite astfel", ne-a explicat prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, nutriţionist. Specialistul ne-a spus şi ce trebuie să conţină un muştar adevărat şi ce nu trebuie să se regăsească într-un astfel de produs.

Ingrediente sănătoase:amestec din boabe de muştar alb şi negru; oţet natural sau vin;  miere; condimente naturale, de genul hrean, usturoi, cimbru sau tarhon, şi nu arome ale acestor condimente

Ingrediente periculoase: aditivi, de genul sulfiţilor (conservanţi), adică de la E220 până la E228;  coloranţi artificiali;  gumă de guar, care se foloseşte pentru îngroşare ; aspartam, care este un îndulcitor.

6 ponturi de 1 Mai

Dacă sunteţi la munte, nu rataţi o plimbare cu telegondola de la Sinaia la Cota 1400. Pentru minivacanţa de 1 Mai sunt reduceri de 50% la transportul pe cablu. Astfel, o călătorie dus-întors costă 15 lei de persoană, în loc de 30 de lei.

Bucureştenii care nu vor să petreacă 1 Mai la grătare pot veni în Parcul Herăstrău. Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement a dat „liber” la plimbările cu vaporaşul. Toate travesările sunt gratuite. La fel a fost şi ieri, când mii de bucureşteni au stat la coadă ca să facă o tură de lac.

Bărcile şi hidrobicicletele cu două locuri se închiriază cu 5 lei pe oră, iar cele cu patru locuri cu 15 lei.

Pentru nostalgicii regimului comunist, sătenii din Covaci, aflat la 7 kilometri de Timişoara, promit un 1 Mai muncitoresc, ca pe vremuri. Organizatorii, care au lipit afişe cu imagini retro din comunism, vă invită la sărbătoarea Zilei Muncii, în zona pensiunii Anette, cu mici, bere, frigărui, grătare, pălincă, vin, clătite, muzică populară şi muzică patriotică. Petrecerea va începe de la ora 12, intrarea fiind liberă.

De 1 Mai, la poalele bara­jului Bicaz va avea loc o petrecere cu mici, bere şi muzică de fanfară, dar şi la o demonstraţie de echitaţie. Evenimentul va avea loc în cartierul Mărceni, chiar în lunca Bistriţei unde se va amenaja o scenă. La Bicaz vor fi aduşi şi ponei pentru a-i plimba pe micuţi.

Petrecere câmpenească la Năvodari. Muzică, bere, mici şi răcoritoare. Asta-i aşteaptă pe cei care se află zilele acestea în nordul litoralului. Petrecerea începe în Tabăra Delfin din Năvodari chiar din cursul dimineţii, în jurul orei 11.00. Prezentatorul spectacolului este Axinte (ex Vacanta Mare).

Tradiţionala petrecere de 1 Mai din Parcul Izvor organizată de PSD nu va avea anul acesta mici şi bere, ci doar un “concert extraordinar”. Chiar şi aşa, organizatorii mizează pe prezenţa a aproximativ 40.000 de oameni. Distracţia începe după ora prânzului, iar în Parcul Sebastian la ora 10.00.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net