Familia copilului căzut în fântână: «Am astupat puţul blestemat»

Ultima actualizare:

    Mama copilului salvat din fântână (Dănuţ), ne-a pove stit cum s-a întâmplat nenorocireaFoto: Dorin Constanda
Mama copilului salvat din fântână (Dănuţ), ne-a pove stit cum s-a întâmplat nenorocireaFoto: Dorin Constanda

Copilul internat la „Grigore Alexandrescu”, după ce a zăcut mai bine de 11 ore în fântână, într-un sat din Teleorman, se simte mai bine şi va fi externat zilele următoare. În aşteptarea lui Dănuţ, părinţii s-au şi pus pe treabă: i-au primenit camera şi au astupat puţul blestemat.

Reporterii Click! au mers în Balta Sărată, Teleorman, şi au stat de vorbă cu familia lui Dănuţ, micuţul de nici doi anişori care a căzut în fântâna casei părinteşti şi care a fost scos de acolo după o zi întreagă de chin. La zece zile de la tragedie, oamenii sunt încă în stare de şoc. Deşi a scăpat cu viaţă, imaginea micuţului scos din puţ în stare critică, de pompieri, încă îi mai bântuie pe părinţi. Tocmai de aceea s-au grăbit să astupe puţul chiar din noaptea cu necazul.

„Ne-am şi pus pe el, de cum au plecat medicii şi pompierii. Nu puteam să ne mai uităm încolo. În loc de puţ, îl vedeam pe Dănuţ”, ne-a mărturisit unchiul copilului.

Mama băieţelului, Ionela Pascu (20 de ani), a ajuns de mai multe ori la spital, cu atacuri de panică provocate de nenorocirea care s-a abătut asupra lor. Le-a depăşit rând pe rând tot de dragul copiilor: pentru Dănuţ, pentru sora lui mai mare, Mădălina (3 ani şi 2 luni), dar şi pentru copilul din pântece, care aşteaptă să vină pe lume în orice moment

. „Cel mai greu a fost pentru Mădălina. Ea l-a văzut când a căzut în fântână şi a venit urlând: «Mami, mami, Didi a fugit după pisică şi a căzut în puţ!». Îl iubeşte mult. Şi acum mă întreabă mereu când vine acasă şi îi opreşte din dulciurile ei. Mă trage de mânecă mereu: «Asta e porţia lui Didi», «Asta o împart cu Didi», «Să-i punem şi lui Didi deoparte». Sunt foarte ataşaţi unul de celălalt”, ne-a povestit, cu lacrimi în ochi, mama copiilor.

Nerăbdători să-l aibă din nou acasă pe Dănuţ, părinţii i-au pregătit deja camera. „I-am aranjat toate jucăriile preferate şi i-am cumpărat chiar unele noi”, a adăugat Ionela Pascu.

Excavatoarele salvatorilor au răscolit curtea familiei şi au cam şubrezit căsuţa de chirpici sub greutatea lor. Dar oamenii nu se plâng. Nu le trebuie decât sănătate şi putere de muncă ca să sape un puţ nou undeva prin fundul curţii, departe de casă.

simeon stalpnicul png

Impresionaţi de drama familiei, edilii din localitate vor şi ei să dea o mână de ajutor. Au vrut să sape un puţ nou, dar nu s-a putut, căci familia Pascu nu e proprietara terenului, ci doar chiriaşă. Vor încerca, totuşi, să strângă nişte bani pentru o locuinţă doar a lor. „Am găsit o casă la 100 de milioane (n.r. 10.000 lei). Când a auzit despre ce e vorba, omul a zis că ne mai lasă la preţ. Cât să lase: 10, 20 de milioane? Dar restul va trebui plătit din buzunarul nostru. Cine vrea să contribuie…”, ne-a spus Lică Iulian, primarul din comună.


    Copilul de un an şi nouă luni a fost  scos în viaţă din puţul adânc de 24 de metri
Copilul de un an şi nouă luni a fost scos în viaţă din puţul adânc de 24 de metri

Medicii de la «Grigore Alexandrescu» au veşti bune: «Dănuț este activ, mănâncă şi se joacă»

Vești din ce în ce mai bune despre Dănuț de la medicii de la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală! „Copilul este bine, iar starea lui este stabilă”, ne-a spus purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Raluca Alexandru. Potrivit medicului, „pacientul este internat în secția Pediatrie, părinții lui stau cu el pe rând. A stat mama, iar, acum, e tatăl cu el. Copilul face în continuare tratament pentru bronhopneumonie de aspirație. Respiră singur, fără mască de oxigen, este activ, mănâncă, se joacă, ceea ce e foarte bine”, a adăugat dr. Alexandru. Timp de două zile, după ce a fost salvat din puț, băiețelul a fost intubat din cauză că avea lichid în plămâni. Apoi, a respirat cu ajutorul unei măști de oxigen. (Oana Neacşu)

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Card bancar plată cu cardul FOTO Shutterstock jpg
cel mai scump burger guinness world records jpg
FPSE intrare credit photo ig buchareststudents forpalestine webp
image png
rezerve de aur jpg
image png
Dubai, din Emiratele Arabe Unite, votat în clasamentul celor mai sănătoase oraşe jpeg
Vladimir Putin si Kim Jong Un FOTO Profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net