Femeia jandarm care a imobilizat cu spray lacrimogen un suspect, iar acesta decedat, cercetată pentru abuz în serviciu

Ultima actualizare:

    Femeia jandarm care a imobilizat un bărbat cu spray lacrimogen este cercetată pentru abuz în serviciu Foto: Captură Digi 24
Femeia jandarm care a imobilizat un bărbat cu spray lacrimogen este cercetată pentru abuz în serviciu Foto: Captură Digi 24

În urmă cu o lună, o altă intervenție scandaloasă a Jandarmeriei Române șoca o țară întreagă, după ce, în timpului unei imobilizări în Vatra Dornei, o femeie jandarm a pulverizat spray lacrimogen în fața suspectului de la o distanță extrem de mică, acesta leșinând și decedând în cele din urmă, la spital. Acum, femeia este cercetată pentru purtare abuzivă și abuz în serviciu.

Femeia jandarm din județul Suceava, care a imobilizat cu spray lacrimogen un suspect de pedofilie în Vatra Dornei, este în prezent cercetată pentru abuz în serviciu și purtare abuzivă de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Militar Iași. Procurorii ancherează întreg cazul bărbatului în vârstă de 55 de ani care a murit la spital, în urma imobilizării cu spray lacrimogen.

Femeia jandarm este cercetată pentru abuz în serviciu și purtare abuzivă

Anchetatorii au precizat, pentru Mediafax, că „s-a dispus punerea în mişcare a urmăririi penale faţă de un cadru activ din cadrul IJJ Suceava – Detaşamentul 4 de Jandarmi Vatra Dornei cercetat sub aspectul săvârşirii infacţiunilor de purtare abuzivă (…) şi abuz în serviciu (…). La data de 01.08.2019 s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar de către procurorul militar de caz”.

Ioan Csapai, bărbatul din Vatra Dornei imobilizat de jandarmi cu spray lacrimogen, a murit din cauza „insuficienței cardio-respiratorii acute”. Asta au precizat medicii legiști în certificatul medico-legal pe care l-a primit familia victimei. Pe 19 iulie, bărbatul a ajuns în comă la spital, după ce a fost implicat într-o altercație cu jandarmii într-un parc din Vatra Dornei. El și-a pierdut cunoștința, după ce s-a opus încătușării, iar jandarmii au folosit spray lacrimogen. Femeia jandarm care i-a pulverizat spray-ul se numește Ana – Maria Florescu și face parte din Inspectoratul Județean de Jandarmi Suceava.

Incidentul a avut loc în timpul unui spectacol de muzică populară, când tatăl unei fetițe de 12 ani a cerut ajutorul jandarmilor pe motiv că bărbatul de 55 de ani i-a atins într-un mod indecent fiica. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furtuna ploaie soare canicula FOTO Shutterstock
image
image
image
image
image
image
telefon jpg
mancare de fasole verde jpeg
Cartofi prajiti Foto shutterstock 782040517 jpg
femeie vara rochie inflorata shutterstock 77805982 jpeg
reguli noi aeroport jpg
image png
vaza flori jpg
angajati corporatisti tineri  Foto Accenture 01 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net