Fiscul a recuperat jumătate din prejudiciul produs de Cocoș în dosarul Microsoft

Ultima actualizare:

    Dorin Cocoș a fost condamnat la doi ani și patru luni de închisoare în dosarul Microsoft
Dorin Cocoș a fost condamnat la doi ani și patru luni de închisoare în dosarul Microsoft

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a vândut la licitație 13 imobile confiscate de la omul de afaceri Dorin Cocoș pentru a acoperi prejudiciul uriaș produs în dosarul Microsoft. Fiscul a recuperat 19,453 milioane de lei din cele 40 de milioane de lei pe care i le-a imputat omului de afaceri.

Dorin Cocoș a fost executat silit și a ajuns la închisoare pentru trafic de influență și spălare de bani. A primit doi ani și patru luni de detenție și trebuie să restituie statului 40 de milioane de lei, bani care i-ar fi obținut fraudulos. Până acum, Fiscul a recuperat aproape jumătate din prejudiciul produs în dosarul Microsoft (19,453 milioane de lei). Banii au fost obținuți din valorificarea a 13 spații comerciale, scoase la licitație la un preț mai mic decât cel al pieței, dar vândute mai scump decât se aștepta.

„Imobilele sunt spații comerciale din București și au fost adjudecate la valori mai mari decât prețurile stabilite de evaluatori. Suma recuperată până acum la bugetul de stat provine în principal din popriri conturi bancare, popriri ale sumelor datorate de către terți și valorificarea imobilelor sechestrate”, se arată într-un comunicat al ANAF, remis redacției.

O parte dintre imobilele confiscate de stat erau ocupate de chiriași, motiv pentru care aceștia au achitat chiriile direct în contul ANAF.

Prejudiciul total în cazul Microsoft se ridică la 80 de milioane de lei, iar banii trebuie recuperați de la toți cei condamnați la închisoare: Gheorghe Ștefan (Pinalti), Nicolae Dumitru (Niro), Gabriel Sandu (fost ministru al Comunicațiilor) și Dorin Cocoș.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
bulgaria saracie jpg
image
image
image
image
image
image
chicken 7249273 1280 jpg
controlor tren jpg
profesor
Incendiu de vegetatie langa localitatea Magurele din Ilfov  Foto Inquam Photos George Calin (4) jpg
Kate Middleton  Profimedia jpg
inghititi ape Italia 2 jpeg
575302124023416139984130915188503265381205646 ploi canicula foot pexels com realitatea net jpg
otet de mere jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net