FOTO Pelerinii au stat la coadă să se roage la racla cu moaștele Sfântului Mina, ocrotitorul păgubiţilor
Credincioșii ortodocși s-au rugat azi, 11 noiembrie, la moaștele Sfântului Mina pentru sănătate, dar mai ales pentru spor. Racla cu mâna Sfântului Mina a fost scoasă în curtea bisericii din București ce îi poartă numele. Pelerinajul s-a desfășurat în condițiile impuse de pandemia COVID - 19.
Sute de oameni au venit să se închine la racla cu moaște de la Biserica Sfântul Mina Vergu din București, încă de la primele ore ale dimineții. Racla cu mâna Sfântului Mina fusese scoasă afară spre închinare, în curtea bisericii, cu o zi înainte. Sfântul este serbat în calendarul ortodox pe 11 noiembrie.
Pelerinajul s-a desfășurat cu respectarea măsurilor sanitare. Pelerinii au purtat mască și au păstrat distanța, iar racla cu moaștele Sfântului Mina a fost ștearsă în permanentă cu dezinfectant. “Am venit de la 7.00 dimineața, ca să nu găsesc lume multă la coadă, înainte să ajung la serviciu. Chiar dacă anul acesta este o situație specială, nu am aveam cum să nu vin cu o floare și să nu mă închin Sfântului Mina, care m-a ajutat atât de mult de-a lungul timpului”, ni s-a confesat Viorica din București.
„Sunt aici ca să-i mulțumesc Sfântului Mina și să-l rog să mă ocrotească în continuare. Mi-am pus mănuși și masca de protecție. Văd că oamenii au fost înțelegători și au respectat cerințele”, ne-a spus Marcel, venit de la Brașov pentru a se închina. Petruța, din Pitești, e recunoscătoare pentru sprijinul primit: „Fata mea s-a rugat pentru căsătorie și a avut o problemă cu serviciul. A venit la slujbe, la Liturghie și la Moliftele Sfântului Vasile, care se țin aici în zile de post. Sfântul Mina a ajutat-o”.
Mina, care a trăit între anii 285 și 309, a fost soldat egiptean în armata romană, martirizat fiindcă a refuzat să renunțe la credința creștină, în timpul Împăratului Dioclețian. Sărbătorit pe 11 noiembrie, e cunoscut drept Sfântul care aduce sporul în casă, oferă tinerelor ajutor pentru căsătorie și recuperează pagubele.