Gata, începe distracţia la mare!

Ultima actualizare:
Toate drumurile duc la Vama Veche
Toate drumurile duc la Vama Veche

An de an, de 1 Mai, Marea Neagră înseamnă un magnet pentru turişti din toată ţara. Click! a făcut un tur al principalelor destinaţii de pe Litoral şi vă arată cum vă puteţi simţi bine în miniconcediul care începe mâine.

  • Vadu: corturi şi foc de tabără. Situat la 40 de kilometri de Constanţa, Vadu e cel mai nordic punct al litoralului. Cine vine la Vadu o face pentru plaja cu nisip alb, pentru apa limpede, pentru dormit în cort şi foc de tabără. Sezonul e deschis mâine de festivalul de muzică „Marea Vadunare“.

Chitara rămâne un accesoriu indispensabil pe plajă
Chitara rămâne un accesoriu indispensabil pe plajă
  • Muzică patriotică şi mici la Năvodari. Năvodari organizează 1 Mai muncitoresc: muzică patriotică, mici şi bere, atât în parcul central, cât şi în tabăra Delfinul. Accesul dinspre Constanţa se va face mai greu, din cauza drumului aflat în lucrări de lărgire. De 1 Mai, Mamaia Nord găzduieşte show-ul electro Skrillex, festivalul The Mission şi festivalul techno Sunwaves.
  • Cluburile vor dudui în Mamaia. La Mamaia, unde multe zone se află în şantier, cazarea pleacă de la 140 lei pe noapte la un hotel de 2 stele. Mâine, Alex Velea şi Antonia vor cânta la clubul Belaggio, iar Loredana – în clubul  Le GaGa. Staţiunea va fi gazda unei parade cu motocicletele de la Seawolves.

Berea, ingredient de bază în reţeta vacanţei la mare
Berea, ingredient de bază în reţeta vacanţei la mare
  • Costineşti, cu şaorma şi gogoşi. Costineştiul va fi una dintre staţiunile căutate de tineri, deşi aceştia vin în număr mai mic decât la Vama Veche sau la Mamaia. La vile, camera dublă costă între 70 lei şi 120 lei pe noapte. Localurile rustice, terasele cu şaorma, chioşcurile cu gogoşi şi magazinele localnicilor sunt pergătite să asigure hrana turiştilor.
  • Febră latino la Neptun. Deşi altădată Neptunul era destinaţia principală de 1 Mai, acum prea puţini turişti mai poposesc aici în minivacanţa de primăvară. Festivalul Crazy Salsa va începe mâine: două TIR-uri în care vor dansa amatorii de muzică latino vor străbate traseul Neptun-Mangalia până în portul turistic, unde va fi amenajată o scenă plutitoare.

Mirabela Dauer va susţine un concert pe terasa mall-ului Promenada
Mirabela Dauer va susţine un concert pe terasa mall-ului Promenada
  • Vama Veche, centrul distracţiei. La doar 7 kilometri de Mangalia începe zona liberă de prejudecăţi a României: 2 Mai şi Vama Veche. În Vamă e plin de festivaluri: Fish Eye Fest (incluzând concerte ale trupelor Alternosfera, Les Elephants Bizarres, Robin and the Backstabbers), FolkFrate şi Folk’n’Roll. La Vama Veche, preţurile unei camere duble pleacă de la 150 lei pe noapte. La pensiunile din 2 Mai, o noapte de cazare costă 90 lei.

Bucureşti. Faci plajă pe mall şi o asculţi pe Mirabela

Dacă nu ai prins trenul spre mare, stai liniştit: ai parte de distracţii în toată Capitala. La Mall Promenada se anunţă o mega petrecere de 1 Mai. Startul la distracţie se dă chiar pe terasa centrului comercial din zona Aurel Vlaicu, unde va fi zi de plajă, dar şi o discotecă în toată regula. Aici, eşti așteptat cu şezlonguri, cocktailuri savuroase, mingi de plajă și zmeie, iar copiii se vor bucura de o mașină uriașă de baloane. Între 11.00 şi 15.00, atmosfera va fi întreţinută de mai mulţi DJ. După ora 15.00, Mirabela Dauer va cânta cele mai cunoscute şlagăre pentru cei prezenţi. Intrarea este liberă!

Castelul Corvinilor
Castelul Corvinilor

Alte ponturi de weekend

VINERIOra 10.00. Festivalul micilor dolofani, Parcul IOR, intrarea liberă;Ora 10.00. Târg de 1 Mai, la Liberty Mall, intrare liberă;Ora 17.00. Concertul “Mai Folcloric”  în Parcul Titan. Cântă Sofia Vicoveanca, Nicoleta Voica, Aneta Stan, Mioara Velicu, Maria Butaciu, Gheorghe Turda, Dumitru Zamfira, Gelu Voicu, Teodor Busnea, Ansamblul Transilvania din Baia Mare;  Ora 22.00. Party de 1 Mai în Club XS, acces gratuit;Ora 23.30. Petrecere 1 Mai muncitoresc în club The Barrel, acces gratuit.SâmbătăPe 2 mai, în Parcul Titan va avea loc concertul “Mai Pop Rock”, între orele 18,00-22,00. Vor cânta: Connect-R, Elena Gheorghe, Florin Ristei & Freestay şi Superchill. Acces gratuit;Ora 20.00. Concert Gyuri Pascu&Mircea Vintilă, în Berăria H, în 2 mai, intrare 25 lei.

Flash News

  • Dă-te cu parapanta în Alba! Prima ediție a festivalului Spiritfest are loc în perioada 1-3 mai, în localitatea Rimetea, județul Alba, din Munții Trascău. Participanții pot încerca zborul cu parapanta, alpinism și ciclism. Nu vor lipsi concertele, petrecerile cu DJ, focurile de tabară și concursurile. În cadrul festivalului se organizează şi un concurs de fotografie, pe două categorii – Sporturi de munte şi Rimetea. Câștigătorii primesc câte 200 de euro.
  • Grătare pe malul Lacului, în Bistriţa. Dacă nu v-aţi decis, încă, ce veţi face de 1 Mai, puteţi lua în calcul şi opţiunea unui grătar, acompaniat de muzică şi bună dispoziţie, la Baza de Agrement Lac, din Bistrița. Aceasta se va deschide, vineri începând cu ora 9.00, iar intrarea este liberă. În curând se va da drumul și la piscină, iar proprietarii locaţiei le promit bistriţenilor cele mai tari petreceri în vara aceasta.
  • Târgul European al Castelelor. Castelul Corvinilor organizează, în perioada 1-3 mai,”Târgul European al Castelelor”. Printre monumentele care vor fi promovate cu această ocazie sunt Castelul Bran şi Cetatea Făgăraş.


    Castelul Corvinilor
Castelul Corvinilor

În cadrul acestui târg expozanţii îşi vor putea face cunoscută oferta turistică şi îşi vor putea prezenta principalele elemente de atracţie turistică şi istorică. În parteneriat cu ”Târgul European al Castelelor”, în zilele de 2 şi 3 mai va avea loc festivalul internaţional “Dracula Festival 2015”, desfăşurat tot la Castelul Corvinilor.

  • Cluj: picnic la iulius mall în parcare. 1 Mai Muncitoresc în parc. Asta propune Iulius Mall clujenilor de Ziua Internațională a Muncii. Cei interesați sunt așteptați la un picnic unde echipa Jazz în the Park vă propune o zi plină de concerte, mini-reprezentaţii de teatru, concursuri, jocuri și diverse activități în aer liber. Pe scenă vor urca trupele Shazalakazoo și Moonlight Breakfast. Participanții vor putea veni cu coșul de picnic de acasă sau își vor putea cumpăra gustări și băuturi din zona amenajată în parc.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William, Prințul Harry, Kate Middleton, Meghan Markle  sursa   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
bratara dacica jpg
Obezitate si depresie jpg
image png
muncitori 1974 transfagarasan jpg
brasov poveste grimm jpg
b47 actu col polei jpeg
holera shutterstock 1203536896 jpg
vremea 1536x1024 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net