Guvernul prelungește starea de alertă cu încă 30 de zile. Ce se va întâmpla din 17 iulie

Ultima actualizare:

    Guvernul a decis: suntem încă 30 de zile în stare de alertă!
Guvernul a decis: suntem încă 30 de zile în stare de alertă!

Guvernul prelungește miercuri, 15 iulie, starea de alertă cu încă 30 de zile, însă această veste nu ne ia deloc prin surprindere. S-a tot vorbit în ultima perioadă despre o astfel de decizie și despre faptul că situația actuală nu ne permite întoarcerea la normalitate. Numărul de îmbolnăviri cu coronavirus crește alarmant, ne aflăm pe o pantă ascendentă a pandemiei, iar despre noi măsuri de relaxare nici nu se pune problema. Dimpotrivă! S-ar putea să avem parte de noi restricții!

Guvernul se reunește miercuri, 15 iulie, în ședință de urgență pentru a prelungi starea de alertă în România pe o perioadă de 30 de zile. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat încă de luni decizia ca fiind una iminentă în condițiile reizbucnirii pandemiei și înmulțirii numărului de cazuri de îmbolnăvire. Iată că, deși toată lumea spera ca de la 15 iulie să intrăm într-o nouă etapă de relaxare a măsurilor, veștile nu sunt deloc bune. Motiv pentru care vom avea parte de aceleași restricții ca și până acum, dacă nu cumva ni se vor impune unele noi.

Interdicții și obligatii în starea de alertă

Starea de alertă în România va intra în vigoare începând de vineri, 17 iulie, și va dura 30 de zile. Aceasta este decizia care este luată azi, 15 iulie, într-o ședință de urgență a Guvernului ce va avea loc la ora 17.30.. Măsura nu trebuie aprobată de Parlament și intră în vigoare odată cu încheierea stării actuale de alertă. Iată ce restricții rămân în vigoare!

Restaurantele rămân închise

Restaurantele care se află în spații închise nu-și vor deschide prea curând porțile. Rămân, în continuare, deschise terasele în aer liber, dar cu condiția ca managerii să respecte legea. Mesele și scaunele trebuie poziționate la cel puțin un metru jumătate distanță unele față de altele, în așa fel încât clienții să poată păstra distanța fizică.

Suntem obligați să purtăm mască de protecție

Suntem, în continuare, obligați să purtăm mască de protecție la nas și la gură în toate spațiile publice închise și în mijloacele de transport în comun: metrou, autobuze, magazine, farmacii, când mergem la birou, în interiorul tuturor instituțiilor publice, în spitale, policlinici, alte cabinete medicale.

Rămâne valabilă distanțarea fizică și socială

Rămâne valabilă distanțarea fizică la terase, unde nu se permite înghesuiala, dar și în saloanele de înfrumusețare și frizerii. Nu mai avem voie să stăm la coadă sau în sălile de așteptare, iar programările se fac prin telefon.

Legea carantinei: ce se întâmplă cu persoanele asimptomatice

Noua lege a carantinei și izolării a fost și este în continuare motiv de dispută politică. Guvernul a propus o lege pe care opoziția a modificat-o. Comisia juridică a Senatului a dezbătut marţi noapte proiectul de lege privind carantina şi izolarea, membrii forului convenind asupra mai multor texte, potrivit Digi24. Printre măsurile convenite, se numără aceea că medicul poate impune măsura carantinei sau a izolării, iar persoanele aflate în această situație nu pot părăsi carantina, respectiv izolarea fără acordul medicului. Votul asupra raportului urmează să fie dat în cursul zilei de miercuri. Prin urmare, o persoană infectată cu Covid dar asimptomatică trebuie internată în spital pentru 48 de ore. După expirarea celor două zile, medicul decide dacă este necesar ca pacientul să rămână în spital sau poate fi izolat la domiciliu.

Bilant coronavirus 15 iulie. Un nou record: peste 600 de cazuri de infectări

Până astăzi, 15 iulie, pe teritoriul României au fost confirmate 34.226 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 24.155 au fost deja externate, dintre care 22.049 de pacienți vindecați și 2.106 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. Totodată,până în prezent, 727 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere. Până astăzi, 15 iulie, 1952 de persoane diagnosticate cu infecție cu coronavirus au decedat. De ieri, 14 iulie ,până azi, 15 iulie, au fost înregistrate 21 de decese ale unor pacienți infectați cu Covid internați în spitalele din Argeș, Bacău, Brăila, Brașov, Călărași, Dâmbovița, Ialomița, Mehedinți, București, Prahova, Sălaj, Suceava, Teleorman și Timiș. Dintre acestea, un deces a fost întregistrat la categoria de vârstă 20-29 de ani, un deces la categoria de vârstă 50-59 de ani, 4 decese la categoria de vârstă 60-69 de ani, 11 decese la categoria de vârstă 70-79 de ani și 2 decese la categoria de vârstă peste 80 de ani. Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

De la ultima informare transmisă de Grupul De Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 641 de noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI,în acest moment, sunt internați 248 de pacienți. Un motiv în plus pentru care Guvernul decide prelungirea stării de alertă pe o perioadă de 30 de zile.

Klaus Iohannis: „Nu vor fi introduse noi restricții”

Preşedintele KlausIohannis a declarat miercuri, după o întâlnire cu membri ai Guvernului pe tema măsurilor de gestionare a epidemiei de COVID-19, că starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile, dar că nu vor fi introduse noi restricţii.”Am analizat situaţia epidemiologică, măsurile care se impun. Situaţia epidemiologică nu e bună. Aţi văzut că am avut şi azi peste 600 de persoane detectate cu COVID-19. E mult, e foarte mult şi în acest context vreau să vă spun trei lucruri: Protejaţi-vă, protejaţi-vă şi protejaţi şi pe alţii! Purtarea măştii, păstrarea distanţei sunt metode sigure pentru evitarea răspândirii virusului. E evident că starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile, însă se vor păstra doar restricţiile care sunt acum în vigoare. Nu se prevede acum introducerea de noi restricţii, cum din păcate, nu poate fi vorba de introducerea de noi relaxări”, a afirmat preşedintele. El a mai spus că starea de alertă continuă. ”Protejaţi-vă, protejaţi-i pe ceilalţi!”, a încheiat preşedintele Iohannis.

Guvernul urmează să decidă miercuri după-amiază, prelungirea stării de alertă.

Alegeri prezidențiale 2024

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William la Centerpoints Awards, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Alimente care devin toxice la frigider  Sursa foto shutterstock 1976067755 jpg
brad de craciun jpeg
alimentatie sanatoasa jpeg
Calendar 5 decembrie: 2017   Regele Mihai I, ultimul suveran al României, a murit în Elveția, la vârsta de 96 de ani jpeg
sardinia, italia   freepik jpg
depozite bancare jpg
reginele romaniei jpg
Târgul de Crăciun Timișoara 2023
image
actualitate.net
image
actualitate.net