Ieri era funcționar bancar, azi este creator de coliere spectaculoase

Ultima actualizare:

    Cristina Gavriluț face coliere unicatFOTO SEVER GHEORGHE
Cristina Gavriluț face coliere unicatFOTO SEVER GHEORGHE

Ies lucruri minunate din mâinile ei: coliere spectaculoase, cercei sofisticați, brățări din perle. Cristina Gavriluț a lucrat într-o bancă, dar acum face manual bijuterii, din șnurile folosite la ornarea uniformelor militare franceze.

Cristina Gavriluț este din Cluj-Napoca și a lucrat ca funcționar bancar, timp de 19 ani.

Când a devenit mamă pentru a doua oară, a decis să își schimbe viața. Acum lucrează manual bijuterii folosind tehnica ”soutache”, adică dintr-un șnur gros care este folosit la confecționarea uniformelor soldaților francezi.

Cristina Gavriluț crează bijuteriile în funcție de rochie
Cristina Gavriluț crează bijuteriile în funcție de rochie

„Este o tehnică ce s-a folosit, inițial, la decorarea uniformelor militarilor francezi, ulterior fiind preluată de bijutieri. La crearea lor, folosesc pietre semiprețioase, dantelă, piele și multă imaginație. Am început cu o brățară și mi-a trebuit două săptămâni să o termin. Acum e gata în cel mult două ore. Îmi place când vin doamnele și domnișoarele cu un model de rochie pentru care îmi cer să creez un colier cum nu mai are nimeni. Le propun și cercei asortați, iar ele sunt de acord imediat. Folosesc pietre semiprețioase care se aplică pe catifea, piele, folosesc dantele, încerc, experimentez”, ne-a explicat clujanca.

Fostul funcționar bancar povestește că a început să confecționeze bijuterii din mărgele, după care a participat la un curs unde a învățat tehnicile de bază, după care a început să creeze propriile coliere.

„Am făcut, am desfăcut și refăcut, am perseverat și m-am perfecționat, iar astăzi, împreună cu o prietenă, avem propriul nostru atelier. Sunt extrem de mulțumită și fericită de ceea ce realizez”, mărturisește antreprenoarea, pe care reporterii Click! au întâlnit-o la Târgul de Florii, organizat la Ministerul Agriculturii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
www.bugetul.ro
Razboi in Ucraina FOTO Profimedia (15) jpg
image
image
image
image
image
image
guma mestecat istock jpg
copil jpg
tren cfr calatori gara de nord vara foto shutterstock
camera trafic getty jpeg
aeroport cluj pixabay jpg
Karolina Agata  Sankiewicz jpg
cea mai lunga bicicleta guinness world records jpg
bacalaureat adevarul jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net