Băutura care te scapă de stres și anxietate. O singură ceașcă pe zi este suficientă pentru a te bucura de beneficii
Treci printr-o perioadă stresantă sau anxioasă? O poți combate prin metode naturale, iar una dintre ele este consumul unei băuturi pe care o găsești în aproape orice magazin alimentar.

Stresul apare când simțim că nu mai avem control asupra situațiilor din viața noastră. Poate fi legat de serviciu, de probleme personale sau chiar de oboseala acumulată în timp. Dacă nivelul de stres rămâne ridicat o perioadă îndelungată, pot apărea probleme de somn, dificultăți de concentrare și chiar anxietate sau depresie. Din fericire, natura vine cu soluții!
Laptele semi-degresat oferă o stare de bine
Rezultatele unui studiu au arătat că o ceașcă de lapte semi-degresat consumată zilnic poate reduce nivelul de stres și anxietate. Inclusiv asupra persoanelor depresive are efect benefic, anunță jurnaliștii de la „Daily Mail”.
Specialiștii din Marea Britanie au constatat că persoanele care beau în mod regulat câte o ceașcă cu lapte cu un conținut scăzut de grăsimi, respectiv de lapte semi-degresat, au de trei ori mai puține șanse să fie diagnosticate cu anxietate și cu 16% mai puține șanse să devină depresive, în comparație cu persoanele care nu beau lapte deloc. Laptele semi-degresat este mai bun decât cel integral sau degresat, dar și decât variantele vegane, precum laptele de soia sau ovăz.
Potrivit studiului publicat în „Nutrition”, substanțele nutritive din această băutură au efect benefic asupra creierului, crescând nivelul de serotonină și dopamină, hormonii responsabili cu starea de bine, cu reducerea stresului, anxietății și totodată a depresiei:
„Profilul de acizi grași al laptelui semi-degresat ar putea oferi o protecție cerebrală mai mare în comparație cu laptele integral și laptele degresat, reducând astfel riscul atât de depresie, cât și de anxietate”, au menționat cercetătorii în studiu, care au analizat datele de la 357.568 de persoane cu vârste cuprinse între 36 și 73 de ani, pe o perioadă de 13 ani.




































