Înscrieri la grădiniță și în clasa pregătitoare în anul școlar 2020-2021. Tot ce trebuie să știm

Ultima actualizare:

    Înscrierile se vor face online
Înscrierile se vor face online

Înscrierile la grădiniță și în clasa pregătitoare în anul școlar 2020-2021 se vor face diferit. Astfel, după 15 mai, odată cu încetarea stării de urgență, apar reguli și obligații noi cu privire la reluarea activității în școli, creșe și grădinițe. Iată tot ce trebuie să știm!

Înscrierile la grădiniță și clasa pregătitoare în anul școlar 2020-202, doar online

Înscrierile la clasa pregătitoare şi la grădiniţă pot fi realizate online, după un calendar stabilit de Ministerul Educaţiei şi Cercetării. Informația apare într-o notă ce cuprinde măsuri cu privire la reluarea activităţii în sistemul de educaţie după încetarea stării de urgenţă. Așadar, părinții nu vor mai fi obligați să meargă personal la unitatea de învățământ aleasă pentru înscrierea celor mici. E suficient să aibă la dispoziție un calculator conectat la internet pentru a face înscrierile de acasă.

Ce va conține dosarul de înscriere la clasa pregătitoare

Potrivit adevarul.ro, evaluarea psihosomatică a copiilor care urmează să fie înscriși la clasa pregătitoare va fi înlocuită cu o declaraţie pe proprie răspundere a părinţilor sau tutorilor legali şi o fişă completată de grădiniţa pe care au frecventat-o. Iată și alte acte de care este nevoie:

  • Cerere-tip de înscriere;
  • Copie după actul de identitate al părintelui/tutorelui legal;
  • Părinții catre sunt divorțati trebuie să depună a înscreirea copilului și hotărârea judecătorească definitivă din care rezultă modul în care se exercită autoritatea părintească și unde a fost stabilită locuința minorului;
  • Copie după certificatul de națtere al copilului;
  • Alte documente care să ateste îndeplinirea criteriilor generale și/sau specifice (acolo unde este cazul).

Cum se vor încheia mediile și situația școlară

Pentru elevii din învăţământul gimnazial, liceal şi profesional sunt precizate mai multe situaţii pentru încheierea situaţiei şcolare. Astfel, dacă elevul are cel puţin două note pe semestrul al doilea se încheie media cu aceste note. Dacă elevul are doar o notă pe semestrul al doilea se poate valorifica activitatea desfăşurată online pentru a doua notă. De asemenea, în cazul în care elevul are doar o notă pe semestrul al doilea, dar nu se poate valorifica activitatea desfăşurată online, a doua notă pentru semestrul al doilea va fi considerată nota care reprezintă media elevului din primul semestru. "Dacă elevul nu are nicio notă pe semestrul al doilea media semestrului I devine medie anuală. Dacă media din primul semestru este mai mică decât 5, atunci cadrul didactic decide împreună cu elevul data la care acesta poate susţine o lucrare scrisă/proiect prin care să fie notat, iar nota de la această evaluare devine medie anuală (ca la examenul de corigenţă)", se arată în notă.

Alegeri prezidențiale 2024

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William la Centerpoints Awards, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Alimente care devin toxice la frigider  Sursa foto shutterstock 1976067755 jpg
brad de craciun jpeg
alimentatie sanatoasa jpeg
Calendar 5 decembrie: 2017   Regele Mihai I, ultimul suveran al României, a murit în Elveția, la vârsta de 96 de ani jpeg
sardinia, italia   freepik jpg
depozite bancare jpg
reginele romaniei jpg
Târgul de Crăciun Timișoara 2023
image
actualitate.net
image
actualitate.net