„Jupânul” de la Malaxa vrea arest la domiciliu fiindcă are probleme cu dantura

Ultima actualizare:

    Florin Secureanu, împreună cu iubita lui, Eugenia Chiriac, pe care o răsfăța pe banii spitalului Malaxa
Florin Secureanu, împreună cu iubita lui, Eugenia Chiriac, pe care o răsfăța pe banii spitalului Malaxa

Fostul manager al Spitalului Malaxa din Capitală, Florin Secureanu, care se află în arest preventiv încă din 10 decembrie 2016, a cerut magistraților Curții de Apel să-l plaseze în arest la domiciliu. Secureanu, care și-a recunoscut faptele pentru care e cercetat, a declarat azi că are probleme de sănătate: îl chinuie plămânii și dantura.

Curtea de Apel București urmează să decidă azi dacă îl eliberează din arest preventiv pe Florin Secureanu, fostul manager al Spitalului Malaxa din Capitală, acuzat de delapidare și luare de mită. Secureanu, care a transformat spitalul în propria moșie, conform rechizitoriului DNA, le-a spus judecătorilor că regretă faptele comise și că își dorește să acopere o parte din prejudiciul creat spitalului. DNA îl acuză că, din aprilie 2007 până în noiembrie 2016, Secureanu și-a însușit peste 9 milioane de lei din fondurile unității sanitare pe care o conducea.

„Încă o dată vă aduc la cunoştinţă că regret şi recunosc faptele care mi se impută. La ultima întâlnire cu procurorii am recunoscut absolut toate acuzaţiile. Am dorit că această mărturisire a mea să fie după ce s-au terminat expertizele. Am recunoscut absolut tot ce mi s-a adus la cunoştinţă, fapte pe care le regret”, a spus fostul manager, citat de adevarul.ro.

Acesta le-a spus magistraților că are grave problem de sănătate, pe care nu și le poate trata în stare de arest. „Problemele de sănătate sunt agravate, am probleme pulmonare, iar programările sunt îngreunate în arest de lipsa escortelor, greutăţi care au dus la amânarea tratamentului pe care trebuia să îl fac. Am o lucrare de stomatologie care a rămas neterminată, ar putea crea o stare septicemică”, a spus Secureanu.

Florin Secureanu a fost manager al spitalului clinic „Nicolae Malaxa” din Bucureşti în perioada aprilie 2007 - noiembrie 2016. El a fost numit în funcţie de Primăria Municipiului Bucureşti, autoritate publică în subordinea căreia se află spitalul. 

Acuzațiile DNA: „În perioada mai 2009 – noiembrie 2016, suspectul Secureanu Adrian Florin a conceput şi a pus în aplicare o schemă prin care sustrăgea repetat (aproape zilnic) sume de bani din casieria spitalului.  Din probele administrate a rezultat că s-au emis facturi pentru un număr de 1.075 zile, ceea ce înseamnă că suspectul şi-a însuşit, în 1.075 de zile, sume de bani din patrimoniul spitalului. Suma totală delapidată este evaluată la 1.944.594 lei, ceea ce reprezintă şi prejudiciu cauzat spitalului clinic Nicolae Malaxa”, acuză DNA. Potrivit acuzării, în perioada 20 mai 2011 – noiembrie 2016, în mod repetat, Secureanu ar fi pretins unei societăţi comerciale care avea atribuite contracte de achiziţie directă cu spitalul, să îi plătească o serie de deplasări pe care el şi apropiaţi ai săi le făceau în străinătate şi în ţară. „Astfel, societatea comercială a plătit unei agenţii de turism suma de 801.138 lei pentru un număr de 470 de deplasări ale suspectului şi ale apropiaţilor săi”, arată procurorii DNA.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William, Prințul Harry, Kate Middleton, Meghan Markle  sursa   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
lillie langtry captura video jpg
avion delta airlines jpg
soarece pexels jpeg
marea rosie istock jpg
Antalya Turcia 2 jpg
politie jpg
imunitate alimente jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net