La 100 de ani de nașterea lui Ceaușescu, nostalgicii comunismului cer canonizarea sa

Ultima actualizare:

    Nostalgicii comunismului cer canonizarea lui Ceaușescu
Nostalgicii comunismului cer canonizarea lui Ceaușescu

Frigul, foamea, neajunsurile, opresiunea și izolarea țării par să fie date uitării de câțiva nostalgici ai comunismului, care cer canonizarea lui Nicolae Ceaușescu, la 100 de ani de la nașterea sa. La Scornicești, zeci de persoane s-au adunat pe 26 ianuarie în fața Casei Memoriale Nicolae Ceaușescu.

Localitatea unde s-a născut fostul dictator încă mai păstrează arhitectura comunistă de altă dată, schimbată doar de trecerea timpului. 26 ianuarie 2018 a fost o zi specială pentru cei care duc dorul regimului comunist, pentru că s-au împlinit 100 de ani de la nașterea lui Ceaușescu, ultimul dictator din Europa de Este în anii 1980.

În semn de omagiu pentru fostul conducător iubit, mai multe persoane s-au adunat în fața Casei Memoriale a lui Ceaușescu, străjuită la intrare de un bust al său, și acesta crăpat și învechit de vreme. Oamenii s-au strâns în jurul acestei statui, aducând cu ei însemne ale erei comuniste: o stemă, steaguri roșii cu sigla PCR.

Toți cei adunați la acest eveniment blamează intrarea României în NATO și în Uniunea Europeană și îiconsideră pe soții Ceaușescu "martiri au socialismului”. Președintele Comitetului Național pentru Cinstirea Memoriei Președintelui-cel-Mare, Erou-Martir Național, „Nicolae Ceaușescu”, Gheorghe Ungureanu, a luat cuvântul și a ținut un mic discurs în memoria dictatorului din Scornicești, precizând că ar trebui să fie canonizat:

„Ne aflăm în locul acesta pentru a cinsti memoria celui mai de seamă om politic al poporului român din toate timpurile. Este cel mai mare şi cel mai de seamă, chiar din cei 30.000 de ani de când avem cunoştinţă despre poporul nostru. Mai mare decât toţi ceilalţi din această epocă pentru că dumnealui a fost conducătorul care a obţinut cele mai mari rezultate pentru întreaga populaţie a ţării. Am avut conducători mari, eroi ai neamului. Ştim zeci de astfel de eroi, dar cel mai mare dintre ei este acela care a asigurat cel mai mare nivel de trai pentru toată populaţia ţării, în perioada regimului democrat al socialismului. Datorită acelor realizări avem şi astăzi un înalt nivel de trai, deasupra celor mai multe ţări ale lumii. Ceauşescu este desconsiderat în spaţiul public în mod intenţionat, pentru a ne induce o stare şi un sentiment de culpabilitate”, afirmă el, potrivit Mediafax.

„Pentru rezultatele de excepţie pe care le-au menţionat deja tovarăşii, am gândit şi organizat, încă din 1990, după asasinarea preşedintelui, un Comitet naţional pentru cinstirea memoriei preşedintelui cel mare Nicolae Ceauşescu. În numele acestui comitet şi al conducerii Partidului Comuniştilor, am hotărât ca să vă propunem astăzi în acest loc lansarea unui mic document, un fluturaş cu imaginea preşedintelui, pe care să-l declarăm sfânt al poporului şi al neamului dac”, a mai adăugat Gheorghe Ungureanu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
1280px Podul de la Cernavodă distrus în 1916 jpg
poligon explozie jpg
ucraina png
Schengen shutterstock 9 jpg
lidl jpg
profi1 jpeg
cna consiliul national al audiovizualului Foto Facebook jpg
masina electrica
image
actualitate.net
image
actualitate.net