Mesajul unui bărbat pentru popa care a venit să-i sfinţească locuinţa

Ultima actualizare:

    Preafericitul Daniel
Preafericitul Daniel

Locatarul unui bloc s-a pregătit ca la carte pentru popii care vin să sfinţească locuinţa în Ajun de Crăciun. Mesajul incredibil pe care a ales să îi lase acestuia pe uşa de la intrare a devenit viral pe internet.

Sătul de preoţii care colindă cu Icoana Naşterii Domnului pe la casele oamenilor în Ajunul Crăciunului, un bărbat a decis să îi întâmpine pe aceştia cu un mesaj destul de acid. 

Se pare că acesta a fost enervat la maximum de comentariul preoţilor la adresa victimelor din clubul Colectiv. Mai exact, reprezentantul bisericii a precizat, la câteva zile după ce s-a produs incendiul din Colectiv, că nu au mers la locul tragediei, deoarece nu au fost invitaţi, fapt ce a stârnit controverse în rândul populaţiei.

Bărbatul a scris un bilet pentru preoţii care aveau de gând să vină şi l-a lipit exact pe uşa de la intrare. Astfel, mesajul a vizat direct victimele din Colectiv, care au fost ocolite de preoţi: ''Popa nu vine neinvitat. Colectiv. Nu răspund cerşetorilor cu sutană''.

Reacţia BOR după tragedia din Colectiv: ''Nu am fost invitaţi''

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Constantin Stoica, a mărturisit pentru B1TV că preotul nu merge neinvitat să ţină slujbe oriunde. Declaraţia acestuia a venit în contextul tragediei din clubul Colectiv, din 31 octombrie.

Părintele Constantin Stoica a explicat de ce Patriarhul Daniel nu a fost prezent acolo, aşa cum îşi doreau mulţi. Pe de altă parte, nu se punea problema realizării unei slujbe în locul unde s-a produs o adevărată tragedie pentru că preoții nu au fost invitați și nu era contextul potrivit. Acesta susţine că patriarhul s-a rugat la Sfânta Liturghie şi nu a umblat după imagine. El a mai spus că informaţiile apărute pe internet nu fac nimic altceva decât să denigreze imaginea Bisericii,

”În primul rând acuzaţiile vin din partea unor persoane care au rupt legătură cu Biserica. În astfel de situaţii, când semeni de-ai noştri pleacă la Domnul, slujbele se fac la biserica, în timpul Sfintei Liturghii. S-au şi făcut rugăciuni specifice. Apoi se fac la casele celor în necaz şi la troiţele celor decedaţi.

''Preotul nu putea veni neinvitat. Cei care doreau puteau să meargă la biserica şi să ceară unui preot să se deplaseze pentru a ţine o mică slujba. Preoţi au trecut în acea noapte pe acolo, dar nu se face rugăciune în context de haos şi de situaţie emoţionantă. Nu putem sfinţi ceva ce nu există. Nu se face slujba într-un local. Rugăciunea se face într-un context, se face în biserica la Sfânta Liturghie”, a susţinut Stoica.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Adrian Daminescu, de nerecunoscut jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
litere freepik jpg
punctul de pensie jpg
fiul lui calin georgescu jpg
tavan cazut scoala sibiu foto Ora de Sibiu png
nunta elisabeta philip jpeg
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă FOTO Mediafax jpg
George Simion, președintele AUR și candidatul formațiunii la alegerile prezidențiale o însoțește pe soția sa Ilinca în timp ce aceasta votează în turul I al alegerilor prezidențiale, în București. FOTO Inquam Photos / George Călin
Cristela și Călin Georgescu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net