Locul blestemat din România unde s-ar afla comori. Stâncile misterioase ascund averi „păzite" de sufletele unor tâlhari morți

Ultima actualizare:

Mai multe stânci, dintr-o pădure din Botoșani, alcătuiesc un monument pe care localnicii îl numesc "masa tâlharilor". Oamenii locului spun că acolo s-ar afla comori protejate de sufletele unor tâlhari morți care încă plâng după ele, scrie adevărul.ro. Și în prezent "masa tâlharilor" continuă să reprezinte o fascinaţie pentru căutătorii de comori. Rând pe rând, aceştia apar şi sapă prin pădure.

Locul blestemat din România Foto: Ionuț Haidau
Locul blestemat din România Foto: Ionuț Haidau

"Masa Tâlharilor", locul blestemat și apărat de sufletele tâlharilor morți 

Într-o pădure din Botoșani localnicii consideră că mai multe stânci ar alcătui un monument, denumit de aceștia „Masa Tâlharilor”. Aceștia, superstițioși, cred că zona era frecventată în trecut de haiduci și că acolo s-ar afla comori protejate de spirite blestemate.

Este vorba despre pădurea din jurul localităţilor Coşula şi Copălău, mai exact de un deal împădurit înalt, unde o stâncă abruptă a primit denumirea de „Masă a Tâlharilor”, iar oamenii locului nici nu vor să se apropie de acel loc, considerându-l blestemat şi apărat de sufletele unor tâlhari morţi, care încă plâng după comorile ascunse.

“Masa tâlharilor” a ajuns să reprezinte o fascinaţie 

Legendele locale se leagă de comori fabuloase ascunse de acești bandiţi la „masa tâlharilor“, în pădure, dar şi la un iaz, acum aproape secat, numit „balta dracului“. Acest iaz era locul ideal pentru a ascunde aurul furat de tâlhari. Astăzi se spune că iazul respectiv ar fi plin de averile ascunse.

"Masa Tâlharilor" Foto: Botoșani online
"Masa Tâlharilor" Foto: Botoșani online

Se crede că cel mai vestit haiduc era numitul Gheorghe Coroi, un tâlhar și criminal român din perioada interbelică, iar “Masa tâlharilor” a ajuns să reprezinte o fascinaţie pentru cei care cutreieră pădurile din jurul Botoșaniului”, precizează reprezentanții Centrului Național de Informare și Promovare Turistică (CNIPT) din Botoșani. Mai mult decât atât, cei tineri însă, nu tolerează aceste superstiţii şi au transformat „Masa Tâlharilor” într-un loc de promenadă, și într-o atracție turistică inedită.

„A fost o nebunie cu aurul haiducilor"

Pentru apărarea comorilor se spune că haiducii au sacrificat pe unul de-al lor, un tânăr recrut neprihănit, şi că sufletul lui dat în dar diavolului apără de atunci aurul haiducilor. Cu sau fără duhuri necurate în zonă, localnicii s-au apucat să sape după comorile haiducilor.

„A fost o nebunie cu aurul haiducilor. Sunt oameni care prin anii `30 s-au apucat să caute comorile. Bătrânii spun că s-au găsit butoaie cu aur în pământ. Au luat boi să le tragă afară, dar se rupeau lanţurile şi au murit şi boii. Au venit preoţi şi degeaba, nu au putut birui demonul. Aurul a rămas în pământ“, spune Ioan Ungureanu, un alt sătean din Copălău. Oamenii din zonă cred însă că cineva a luat o ulcică de aur din pământ, dar a fost urmărit de acel demon protector şi făcut să-şi piardă minţile, să rătăcească ani de zile prin pădure.

Oamenii încă sapă prin pădure pentru descoperirea comorilor

Masa tâlharilor continuă să reprezinte o fascinaţie pentru căutătorii de comori. Rând pe rând, aceştia apar şi sapă prin pădure. „Mai ales după 1990 au început să vină oameni aici ca să sape aici după aur. Este, sunt convins că este, că spun şi bătrânii că aici se aduceau comori, dar Dumnezeu ştie pe unde sunt. Nu este an în care să nu apară cineva să sape prin pădure. Au fost atât de înnebuniţi că au săpat şi pe vremea lui Ceauşescu, au secat şi balta“, mai spune Neculai Tararai.

Citește întreg articolul pe adevărul.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
kate cu tiara jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
incendiu autobuz  jpeg
Pensionari discută cu reprezentanții presei și oficialii Caselor de Pensii de care aparțin privind recalcularea pensiei, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
pumn 1  jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
tulcea dubla tragedie  jpg
suciu jpg
bloc apartamente FOTO Shutterstock jpg
stres  foto   Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net