Poţi să crezi aşa ceva? Mănăstirea unde a înnoptat Veronica Bulai, loc blestemat pentru femei

Ultima actualizare:
Mănăstirea Frăsinei (Foto: digitv.ro)
Mănăstirea Frăsinei (Foto: digitv.ro)

Un blestem străvechi interzice femeilor să pună piciorul în Mănăstirea Frăsinei. Aici a înnoptat, cu o zi înainte să moară, şi Veronica Bulai, mama Monicăi Gabor. Asta să-i fi adus sfârşitul?

Femeie credincioasă, Veronica Bulai îşi petrecea o mare parte din timp vizitând mănăstirile din România. În urmă cu cinci zile, plecase din Bacău împreună cu un grup de turişti într-un pelerinaj al lăcaşurilor de cult din sudul ţării. În noaptea de miercuri spre joi, au rămas în Mănăstirea Frăsinei, din localitatea vâlceană Muereasca.

Aceasta este singura mănăstire din ţara noastră în care femeile nu au voie să intre. Călugării de la Frăsinei respectă rânduielile de la muntele Athos, iar ctitorul mănăstirii a aruncat un blestem asupra oricărei femei care ar îndrăzni să tulbure tihna călugărilor.


    Mănăstirea Frăsinei (Foto: digitv.ro)
Mănăstirea Frăsinei (Foto: digitv.ro)

Într-un reportaj difuzat de Digi tv, preotul arhimandrit Ioachim Popa explica: „Văzând toate rânduielile care erau acolo, trăind împreună şi cu călugări români care erau în Sfântul Munte, Episcopul Calinic a avut o mare râvnă pentru ca să facă o mănăstire - dacă este cu putinţă - după regula Sfântului Munte, cu acelaşi regim. Şi a făcut asta la Mănăstirea Frăsinei. Iar ca să-i ferească pe călugări de ispite, Episcopul Calinic a aruncat un blestem asupra oricărei femei care ar fi încălcat regulile impuse de el. Iar la cele care vor păzi această rânduială să vină binecuvântarea lui Dumnezeu şi, spune, şi blagoslovenia smereniei noastre asupra lor.”

Preoţii din zonă afirmă că nici o femeie care a îndrăznit să încalce porunca episcopului nu a scăpat nepedepsită. S-ar fi întâmplat în urmă cu mai bine de 50 de ani, când o femeie ar fi venit împreună cu soţul său la mănăstire. Ca să poată intra, ea s-ar fi îmbrăcat în haine militare, dar unul dintre călugări şi-a dat seama de deghizare. “Pe urmă s-ar auzit că ar fi murit”, declară preotul Ioachim Popa.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Radicalul Ebrahim Raisi
image
image
image
image
image
image
drum pixabay jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
Mănăstirea Voroneț foto Maria Alexandra Mortu jpeg
ciocan judecator
caragiale eminescu micle jpg
mancare de tip fast food jpg
atena pixabay jpg
musulmani la kaaba reuters
image
actualitate.net
image
actualitate.net