Celebrul cântăreț al Epocii de Aur, urmărit de FBI timp de 50 de ani! A fost căsătorit de 4 ori și ar fi avut legături cu Mafia
Frank Sinatra, unul dintre cei mai influenți artiști ai secolului XX, a lăsat o amprentă adâncă în istoria muzicii. Cunoscut pentru hiturile sale nemuritoare precum „Strangers in the Night" și „My Way", Sinatra a fost mult mai mult decât un simplu cântăreț, el a fost un actor premiat cu Oscar, o figură politică influentă și un perfecționist în tot ceea ce a întreprins.
Celebrul cântăreț al Epocii de Aur, urmărit de FBI!
Născut pe 12 decembrie 1915 în Hoboken, New Jersey, Francis Albert Sinatra a avut un început dramatic în viață. Adus pe lume cu ajutorul forcepsului și inițial crezut mort, micuțul Frank a supraviețuit datorită intervenției rapide a bunicii sale. Acest episod a prefigurat viața tumultuoasă și remarcabilă pe care avea să o trăiască, conform clickpentrufemei.ro.
Sinatra și-a început cariera muzicală în adolescență, cântând după ureche și devenind rapid solistul grupului Hoboken Four. Farmecul său personal, ochii albaștri și vocea inconfundabilă l-au propulsat în atenția publicului. După colaborări cu Harry James și Tommy Dorsey, Sinatra a lansat o carieră solo în 1942, devenind unul dintre primii idoli ai adolescenților din SUA.
Fenomenul „Sinatramania" a revoluționat concertele, aducând în prim-plan un public format predominant din adolescente entuziaste. Deși a lansat numeroase hituri de-a lungul carierei, Sinatra avea o relație complicată cu unele dintre cele mai cunoscute piese ale sale. Paradoxal, „Strangers in the Night" și „My Way", două dintre cele mai populare melodii ale sale, nu se numărau printre favoritele artistului.
Cariera lui Sinatra s-a extins dincolo de muzică. A câștigat un Oscar pentru rolul secundar din „From Here to Eternity" și un Glob de Aur pentru întreaga carieră. În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, deși inapt pentru serviciul militar din cauza unui timpan perforat, a susținut concerte pentru soldații de pe front.
Viața personală a lui Sinatra a fost la fel de tumultuoasă ca și cariera sa. Căsătorit de patru ori, inclusiv cu actrița Ava Gardner, Sinatra a fost tatăl a trei copii oficiali. Relațiile sale au fost adesea marcate de controverse și drame personale.
FBI l-a urmărit pe Sinatra timp de aproape 50 de ani, începând cu anii 1940, și a adunat aproximativ 2 403 pagini de dosare despre el. Pe măsură ce popularitatea lui creștea și cercul său de prieteni celebri se extindea, J. Edgar Hoover, directorul Biroului Federal de Investigații (FBI), i-a deschis un dosar și l-a urmărit îndeaproape, în special din cauza presupuselor legături cu Mafia. Sinatra avea și conexiuni politice, unul dintre prietenii săi fiind John F. Kennedy, care a folosit în campania sa o versiune a piesei lui Frank Sinatra, „High Hopes”.
Ca răspuns la cererile formulate în temeiul Legii privind libertatea de informare, dosarul FBI privind Sinatra a fost publicat în 1998. Dosarele declasificate au dezvăluit, printre altele, amenințări cu moartea și extorcare împotriva lui Sinatra, investigații privind presupusele legături mafiote și asociații comuniste ale lui Sinatra, precum și oferta acestuia de a fi informator al organizației (acesta ar fi refuzat).
Frank Sinatra a murit la vârsta de 82 de ani, în urma unui atac de cord, lăsând în urmă o moștenire muzicală și culturală impresionantă. Cu 12 premii Grammy și o includere în topul celor mai influente personalități ale secolului XX realizat de revista Time, Sinatra rămâne o figură iconică, alături de artiști precum Elvis Presley, Bing Crosby și Michael Jackson.