Relația scandaloasă dintre Frank Sinatra şi Ava Gardner. Artistul a iubit-o până la sfârşitul vieţii

O iubire adevărată, dar nebună, asta au avut Frank Sinatra şi Ava Gardner. El unul dintre cei mai populari artişti ai secolului XX, ea actriţă celebră care cocheta cu muzica, cei doi aveau aveau multe lucruri în comun, de la jazz, până la alcool şi sex, cât și faptul că erau amândoi nesiguri pe ei şi nu suportau să stea singuri.

Relaţia tumultuoasă dintre Frank Sinatra şi Ava Gardner / foto: Profimedia
Relaţia tumultuoasă dintre Frank Sinatra şi Ava Gardner / foto: Profimedia

S-au întâlnit pentru prima dată pe platourile de filmare la petrecerea aniversară a MGM, la începutul anilor '40. Frank Sinatra a fost uimit de frumuseţea Avei Gardner, dar el nu a impresionat-o la prima vedere. Actriţa îl considera arogant, încrezut și copleșitor. Drumurile li s-au intersectat din nou în 1948 şi atunci a fost momentul în care au început să petreacă mult timp împreună.

Celebra actriță avea la acea vreme 23 de ani și avea deja două divorţuri la activ, cu Mickey Rooney şi Artie Shaw. De cealaltă parte, artistul era însurat încă din 1939, cu Nancy Barbato, care-i dăruise trei copii, însă acest lucru nu l-a împiedicat niciodată să mai calce strâmb. Ava și Frank aveau multe lucruri în comun, de la jazz, până la alcool şi sex. Mai mult, aveau în comun şi un mare defect. Erau amândoi nesiguri pe ei şi nu suportau să stea singuri.

Deși s-au ferit de ochii curioși ai publicului și presei, prietenii apropiați erau conștienți de idila pasională dintre ei şi de certurile lor aprinse. Chiar dacă existau neînțelegeri între ei, erau din ce în ce mai atrși unul de celălalt. În 1950, lumea a flat despre relația lor, atunci când o imagine cu ei împreună a fost publicată în presă. Un an mai târziu, soţia lui i-a acordat mult doritul divorţ, iar artistul s-a însurat cu mult dorita Ava Garder, în cadrul unei mici ceremonii în Pennsylvania. Dar dramele nu s-au încheiat atunci. Chiar înainte de nuntă, Ava a primit scrisoarea unei prostituate care susţinea că avea relaţii intime cu iubitul ei de luni de zile.

Au divorțat după 6 ani de căsnicie

În august 1951, au consumat mult alcool, șampanie, la cazinoul din Lake Tahoe. La 15 minute de la altercația lor violentă, Frank a luat un pumn de somnifere. Când și-a recăpătat cunoștința, Gardner era lângă el, îngrijorată de starea lui. Acesta a fost primul din toate atentatele de a-și lua viața care au urmat. Doar câteva săptămâni mai târziu, a încercat să se sinucidă acasă, după o ceartă cu soția sa.

În 1953, Frank a vizitat-o pe Ava pe platoul de filmare din Africa, Mogambo, unde aceasta i-a spus că era însărcinată cu copilul lor. Deși artistul s-a bucurat nespus, a fost de scurtă durată, deoarece soția sa a făcut un avort în secret. Mai mult, actrița s-a mutat apoi în Spania pentru a fi alături de Luis Miguel Dominguez, cel mai mare toreador din lume. Un an mai târziu, a cerut divorțul.

Frank Sinastra şi-a tăiat venele, sperând să se trezească pe patul de spital cu soţia sa alături. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, în 1957, a hotărât să-i acorde divorţul. Până atunci făcuse tot ce a putut pentru a o recâștiga pe marea dragoste a vieții sale. Fără niciun rezultat.

După divorț, a invitat-o pe Ava la vila sa din Roma pentru o cină cu prietenii. Nu numai că era devastat de despărțirea de ea, dar nu putea suporta faptul că frumoasa lui fostă soție își ascundea propria durere în alcool. De fapt, devenise alcoolică. Frumusețea ei dispărea cu fiecare zi care trecea, iar alcoolismul o ținea complet departe de lumina reflectoarelor. Îmbătrânită înainte de vreme, Ava a suferit un AVC şi nu mai putea vorbi. Cu toate acestea, la telefon, îl putea auzi pe iubitul ei Frank vorbind despre cât de mult o iubea.

În fiecare an, după divorț, Frank Sinatra i-a trimis câte un buchet de flori, iar ea n-a renunţat la fotografia cu ei doi tineri şi fericiţi de pe noptiera ei. Ava Gardner a murit pe 25 ianuarie 1990, la 67 de ani. El s-a stins din viaţă opt ani mai târziu, la 82 de ani. Moartea lor a ţinut prima pagină a ziarelor de pretutindeni, relatează Historia.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
maioneza fara oua jpg
presedinti 768x483 jpg
oua vopsite de paste jpeg
cipru shutterstock jpg
oua rosii paste jpeg
Locul în care a fost înmormântat Platon, dezvălui de papirusuri descoperite la Herculaneum (© Facebook / Università di Pisa)
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
soare plaja pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net