Ne ninge la greu până-n martie!

Ultima actualizare:
Pe Şos. Fabrica de Glucoză s-au format ţurţuri de un metru
Pe Şos. Fabrica de Glucoză s-au format ţurţuri de un metru

De azi, până în weekend, va fulgui doar pe ici, pe colo, dar vom avea parte de ninsori până la 1 aprilie, spun meteorologii britanici. În următoarele trei luni, va fi mai cald în sud şi sud-est, dar în centrul şi nordul ţării se vor înregistra nopţi geroase.

Zilele acestea va fi senin şi vom vedea din nou soarele. Nu vă bucuraţi însă, pentru că va fi soare „cu dinţi”, iar gerul ne va da bătăi de cap. Se va răci de la o zi la alta, iar în noaptea de 7 ianuarie se vor înregistra până la -26 de grade în depresiuni şi -15 grade în Capitală. Cel puţin până vineri, conform estimărilor specialiştilor, temperaturile nu vor creşte. Iată ce ne aşteaptă şi până la data de 1 aprilie, conform meteorologilor de la Centrul European de Prognoză.

IANUARIEVa fi mai cald decât normal în sudul, sud-estul şi vestul ţării, în timp ce în nordul şi centrul ţării vor fi temperaturi sub -8 grade. În  Capitală e ger,  dar din 12 ianuarie vor fi maxime de până la 7 grade.   În Deltă vor fi precipitaţii puţine, dar în restul ţării vor fi în exces. În Maramureş şi vestul ţării sunt prognozate precipitaţii de trei ori mai bogate decât ar fi normal.

FEBRUARIEÎn sud şi în est vor fi temperaturi uşor mai mari decât ar trebui în această lună, dar în nordul şi centrul ţării va fi frig, sub -8 grade. Precipitaţiile vor fi bogate, chiar în exces în Maramureş, Apuseni şi estul Olteniei.

MARTIEVa fi mai cald decît ar trebui, dar vor fi precipitaţii în exces, sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare. În Maramureş, Apuseni şi estul Transilvaniei, cantităţile ar putea fi de 60 - 80 litri/mp, adică de trei ori mai mari decât ar fi normal în această lună.


    Pe Şos. Fabrica de Glucoză s-au format ţurţuri de un metruFoto: Sever Gheorghe
Pe Şos. Fabrica de Glucoză s-au format ţurţuri de un metruFoto: Sever Gheorghe

Atenţie, cad ţurţuri de un metru!

Atenţie, pericolul vine de la streaşină, iar privirea în jos poate dăuna grav sănătăţii! Ţurţuri giganţi pândesc pe mai toate acoperişurile clădirilor, din Capitală. Într-o secundă, o plimbare liniştită te poate trimite direct la spital, iar maşina la service. Un bucureştean s-a ales sâmbătă cu autoturismul zob. Un ţurţure imens, care stătea agăţat de clădirea Ministerului Educaţiei, a căzut direct pe maşina parcată. Parbrizul s-a spart şi capota s-a îndoit. Şi noi am dat peste astfel de ”cuţite de gheaţă”, atât pe Şos. Fabrica de Glucoză, cât şi pe Calea Victoriei sau Căderea Bastiliei, din Capitală. Pompierii vin la solicitări să-i dea jos, dar responsabilitatea este, însă, strict a proprietarilor. Legea prevede şi amenzi de până la 500 de lei pentru cei care nu-şi curăţă acoperişurile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
photo    2024 09 20 Athenee Cafe OPENING   platon digital   +40743668831 138 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
supermarket 5202138 1280 jpg
BeFunky collage (33) jpg
menopauza jpg
chescake jpg
colier 1 jpg
maggie smith jpeg
WhatsApp Video 2024 09 27 at 12 19 25 mp4 thumbnail png
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net