«Nu ne interesează banii. Voiam copiii lângă noi!»

Ultima actualizare:

    Peste 150 de oameni au fost răniţi în „Colectiv”, iar 63 au murit
Peste 150 de oameni au fost răniţi în „Colectiv”, iar 63 au murit

A început procesul în cazul „Colectiv”, la Tribunalul Militar din Bucureşti. Trei supravieţuitori ai tragediei din 30 octombrie 2015, dar şi câteva rude ale victimelor cer câte 1,5 milioane de euro de la cei doi angajaţi ai ISU, care au permis funcţionarea clubului deşi nu avea autorizaţie.

Nimeni, niciodată, nu le va putea alina durerea din suflete. Nimeni, niciodată, nu va putea umple golul lăsat de copiii pe care i-au pierdut în incendiul din clubul „Colectiv” sau nu va putea şterge rănile pe care le-au suferit în acel infern. Sunt conştienţi de lucrul ăsta şi, acum, după ce şi-au şters lacrimile de pe obraz, vor dreptate! 30 de oameni, printre care supravieţuitori ai tragediei din club şi rude ale tinerilor care au murit acolo, au deja un contract cu o casă de avocatură care să-i reprezinte în justiţie în acest caz. Pe de altă parte, trei foşti angajaţi ai clubului, dar şi câţiva părinţi care şi-au pierdut copiii în „Colectiv” au deschis un proces statului. Fiecare cere câte 1,5 milioane de euro drept despăgubiri. Mai exact, vizaţi sunt căpitanii Antonina Radu şi Petrică George Matei, de la ISU Bucureşti-Ilfov. Cei doi sunt arestaţi preventiv şi au fost trimişi în judecată de DNA, în 4 decembrie, fiind acuzaţi că au făcut verificări în clubul „Colectiv” fără a lua măsurile legale în privinţa respectării normelor PSI. 

«Răspunzători sunt ISU şi MAI», Eugen Iancu
«Răspunzători sunt ISU şi MAI», Eugen Iancu

Printre cei care vor ca statul să plătească se numără şi Eugen Iancu, tatăl lui Mihai Alexandru Iancu, care a murit, în spital, la două săptămâni de la incendiu. „Procesul de la Tribunalul Militar se desfăşoară cu o grabă fantastică şi e necesar ca toate victimele din club să ştie că ar trebui să se constituie cât mai curând posibil în părţi civile. Dacă celelalte două procese implică persoane civile, patroni, aici, avem de-a face cu statul. Pentru că, în acest proces, răspunzători sunt ISU şi Ministerul de Interne. Eu am specificat o sumă pentru a avea acces la dosar, dar nici pe mine, nici pe ceilalţi părinţi nu ne interesează banii. Ne-ar fi interesat să avem copiii lângă noi, ceea ce nu se mai poate”, a declarat Eugen Iancu.

63 de oameni şi-au pierdut viaţa în incendiul din „Colectiv”, iar alţi peste 150 au fost răniţi.

Pavlos a făcut primii paşi singur


    Pavlos Jester e încă în spital
Pavlos Jester e încă în spital

Pavlos Jester (15 ani), puştiul care a intrat şi a doua oară în focul din „Colectiv” pentru a-şi salva prietenul în scaun cu rotile, a făcut primii paşi singur, după trei luni de spitalizare. Pavlos este internat la o clinică în Belgia, iar, în urmă cu o săptămână, sora lui le-a transmis prietenilor, pe Facebook, că băiatul a ieşit de la Terapie intensivă. Iniţial, Pavlos a fost internat la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, apoi a fost transferat la Spitalul Militar „Regina Astrid” din Bruxelles.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Planete, Pixabay (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
tigari 1 1536x1024 jpg
Bryan Johnson jpg
carne vita vs alte carnuri jpg
Charles jpeg
masina cheie inchiriata istock jpg
scrabble jpg
Feodor Dostoievski jpg jpeg
zoia ceausescu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net