Carnea produsă în România care este exportată în cantități industriale. Străinii din Franța și Italia sunt cuceriți de calitatea ei: „Cel mai căutat...”
Carnea produsă la noi în țară este trimisă la export în cantități semnificative și este consumată în special în Franța și Italia. Străinii apreciază calitatea ei și sunt de părere că are un gust extrem de bun.
„Cel mai căutat pui din Uniunea Europeană este puiul românesc”
Carnea produsă în cantități uriașe în România este exportată în cantități industriale, datorită calității sale.
De exemplu, carnea de pui se produce pe bandă rulantă în România, iar exportul pentru acest tip de carne este destul de semnificativ. Datorită gustului și calităților sale, străinii se înghesuie să o cumpere. Potrivit ministrului Agriculturii, anul acesta se va produce cu 65 de milioane mai multă carne de pui, întrucât țara noastră a atins un număr de aproape 500 de milioane de pui. Mai mult, puiul românesc, crescut pe cale naturală cu aproximativ 90% porumb este cel mai căutat din Europa.
„Anul acesta am finalizat 10 milioane de locuri de cazare (n.r. pentru pui), atât în reproducție, cât și în creștere. Vom produce cu 65 de milioane de pui mai mult, anul acesta, iar România a ajuns la 498 de milioane de pui.
Avem grad de autosuficiență de aproape 160 – 170%. Cel mai căutat pui din Uniunea Europeană este puiul românesc. Franța și Italia mănâncă pui românesc pentru că este crescut cu 70 – 90% porumb.
Este cel mai de calitate pui și am deschis piețe foarte importante și am discutat atât cu omologii din Italia și Franța, iar fermierii exportă pui românesc. Este cel mai calitativ din UE”, spune Florin Barbu, ministrul Agriculturii pentru DCNews.
Motivul pentru care este interzisă carnea de taur și berbec
Pe de altă parte, conform legii s-ar putea interzice exportul pentru mai multe animale din România. Este vorba despre taurii care cântăresc mai puțin de 400 de kilograme și berbecii mai mici de 40 de kilograme. Această decizie a fost luată pentru a asigura necesarul de carne de calitate pentru consumatorii de la noi, iar obiectivul autorităților este creșterea greutății de tăiere pentru bovine. Astfel, s-ar putea ajunge la un nivel bun în ceea ce privește carnea în carcasă. Mai mult, un alt scop este stimularea creșterii ovinelor și bovinelor în zonele muntoase.