De ce trebuie să înmoi carnea de pui înainte de a o găti. Secretul știut doar de bucătarii restaurantelor cu stele Michelin

Carnea de pui este una dintre cele mai preparate și apreciate proteine, și nimeni nu își dorește să aibă în față o friptură de pui care să fie uscată, tare și imposibil de mâncat. Click! îți oferă un secret pentru a obține cea mai bună friptură! Iată de ce trebuie să o înmoi înainte de a o găti.

De ce trebuie să înmoi carnea de pui înainte de a o găti / Foto: Shutterstock
De ce trebuie să înmoi carnea de pui înainte de a o găti / Foto: Shutterstock

Puiul prăjit este preferatul chefului Markus Samuelsson (52 de ani), restaurator și personalitate de televiziune, bucătar-șef al Red Rooster din Harlem, New York, care este familiarizat cu toate nuanțele pregătirii cărnii de pui. De multe ori, carnea de pui este prea tare atunci când o mănânci, pentru că te grăbești să prepari rapid o cină sau prânzul pentru toată familia. Dacă scoți puiul din frigider și îl prepari în următoarele 20 de minute, cu siguranță carnea nu va fi foarte fragedă. Însă, iată secretul acestuia pentru a obține cea mai bună friptură!

De ce să înmoi carnea de pui înainte de a o găti

Carnea de pui este destul de fragedă, de aceea, la acțiunea unui acid puternic, precum oțetul sau sucul de lămâie, există riscul ca aceasta să se întărească. Pentru a scăpa de această problemă, există o metodă simplă. Înainte să începi prepararea unei mese savuroase pe bază de carne de pui, descoperă secretul care te va ajuta să frăgezești carnea.

Pentru a face acest lucru, fierbeți 1 cană de sare în 2 căni de apă. Apoi adăugați încă 6 căni de apă rece, puneți puiul acolo și lăsați-l la frigider timp de o oră și jumătate. 

O altă metodă este păstrarea cărnii de pui într-o saramură specială, preparată din 8 părți de apă și o parte sare. Amestecă bine pentru a se topi sarea și pune carnea de pui în această saramură, pentru aproximativ 1 oră. Clătește puiul după ce il scoți din saramură, apoi îl poți găti. Îți va ieși cea mai bună friptură!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
pizza pixabay jpg
1 dulceata de capsuni cea mai simpla reteta secretul pe care trebuie sa l stie orice gospodina png png
fericire pexels jpg
horoscop casatorie jpeg
cearcane jpg
horoscop fecioara jpg
keenan constance nfmoJh9n4PM unsplash jpg
detailing auto profesional cum sa transformi o ma ina obi nuita intr o bijuterie pe 4 ro i1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net